Account
Logo
Zoeken

Vandaal aangehouden in Gorredijk

zo 27 september 2009, 13.24 regionaal

GORREDIJK - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Stokerij in Gorredijk een 37-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden op verdenking van vernieling. De 55- jarige bewoner zag dat de 37-jarige hout uit zijn tuin wilde halen. Hij ging hierop naar buiten en sprak de man aan. De 37-jarige legde het hout terug.

De bewoner waarschuwde vervolgens de politie en nam de 37-jarige man mee zijn huis in, dit in afwachting van de politie. Eenmaal binnen vernielde de 37-jarige een groot deel van het interieur. De bewoner kon de man onder controle brengen. De agenten waren snel ter plaatse en namen de verdachte over. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Nabij een woning aan de Stokerij was een groot vuur gemaakt. De 37-jarige zocht vermoedelijk hout voor dit vuur. De agenten waarschuwden de brandweer om het vuur uit te laten maken. De brandweer doofde de vlammen vervolgens. De eigenaar van de woning waar het vuur gaande was, krijgt deze week een rekening van de brandweer voor de bluswerkzaamheden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws