Account
Logo
Zoeken

Drankrijder is alles kwijt

vr 2 oktober 2009, 16.11 regionaal

LEEUWARDEN - 'Ik heb mijn straf al gekregen', zei de 40-jarige Rottevalster vrijdag op de zitting van de politierechter. Nadat hij op 11 juni van dit jaar op dronken rijden was betrapt, moest de man zijn rijbewijs inleveren. Dat betekende meteen het einde van zijn eenmansbedrijfje. Ook zijn relatie was op de klippen gelopen. De rechter was niet onder de indruk en veroordeelde de man tot een rijontzegging van negen maanden en een werkstraf van 60 uur.

De Rottevalster was op 11 juni bij het Van Knobelsdorffplein in Drachten met zijn bedrijfsauto op een tegenligger gebotst. De man had de bocht veel te ruim genomen. Vrijdag zei hij dat de weg glad was omdat het regende en er 'drek' op de weg lag. Daar had hij destijds bij de politie met geen woord over gerept, was de rechter opgevallen. Het bleef niet bij de botsing alleen.

De verdachte probeerde de schade te regelen met de tegenpartij, zonder tussenkomst van de politie. Twee stadswachten gooiden roet in het eten. Die wilden de politie er wel bij halen. Als reactie reed de verdachte boos weg. Hij had de stadswachten bedreigd. 'Als je mij achterna rijdt, sla ik je op je bek', had hij geroepen. 'Ik kan dat wel gezegd hebben in een kwade bui', reageerde de Rottevalster.

Tegen de politie had hij gezegd dat hij weg wilde omdat hij teveel had gedronken. De man werd uiteindelijk toch in de kraag gevat. Hij had bijna vier keer teveel drank op. Het gevolg van acht of negen flesjes bier, schatte hij zelf. Hij had er volgens eigen zeggen 'helemaal niet bij stilgestaan' dat hij met teveel drank op achter het stuur was gekropen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws