Account
Logo
Zoeken
© WâldNet

Zeecontainers aangespoeld op strand

zo 4 oktober 2009, 17.54 regionaal

BUREN - Twee containers zijn zondag aangespoeld op het Noordzeestrand van Ameland. Ze zijn tijdens de storm van zaterdagnacht van het vrachtschip Navi Baltic gespoeld dat ten noorden van Terschelling voer. Het Liberiaanse schip was op weg naar Duitsland en verloor 9 containers.

Een van de twee zeecontainers lijkt gevuld te zijn met computermaterialen zoals snoeren, cd's met software en beschrijvingen van Canon apparatuur. Uit de andere konden gekleurde ballen met daarin snoepgoed worden gepeurd. Helaas was het snoepgoed voor de Amelander kinderen al over datum.

Strandvonder burgemeester Albert de Hoop deed toevallig de ontdekking van de aangespoelde containers en hij was op het strand aanwezig. Onder zijn toeziend oog werden de containers naar droog strand gesleept om ze te vervoeren naar de opslagplaats van de gemeentewerken. De verzekering zal maandag poolshoogte nemen.

De andere zeven containers zijn gezonken of drijven nog op zee richting Schiermonnikoog of verder oostwaarts. Enkele zijn gesignaleerd terwijl ze het NAM Platform ten noorden van Ameland passeerden. Rond het boorplatform is drijvende rommel gezien dat uit de containers afkomstig zou kunnen zijn. Hiervan kunnen de Friese eilanden nog juttersgoed verwachten. Naar verluid was het vrachtschip was onderweg van Terneuzen naar Duitsland.

Het waren vooral de kinderen die zondagmiddag aan het jutten sloegen. Uit een gat in de wand van de rode container werden ballen naar buiten getrokken. De strandvonder deed een oogje dicht en de kinderen mochten met hun vondst naar huis. Het ging om blikken balletjes met snoepgoed en een koelkast magneet erin.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
40.1%
Twee grote scholen op centrale plek  
23.3%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
25.6%
Geen mening  
11%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!