Account
Logo
Zoeken
Trouwe collectanten gehuldigd
© Geurt P. Maassen van den Brink

Trouwe collectanten gehuldigd

ma 5 oktober 2009, 22.24 regionaal

DROGEHAM - Onlangs is Francien Wit van de Nederlandse Brandwonden Stichting op bezoek geweest bij de blusgroep van Drogeham. Onder het genot van een kop koffie en oranjekoek hield Francien een interessant verhaal over hoe te handelen met brandwonden, hoe belangrijk donorhuid is en de belangrijkheid van goed koelen in het begin. Ook het omgaan met slachtoffers van brandwonden kwam aan de orde. Dat de steun van donateurs onmisbaar is, bleek uit het feit dat er jaarlijks veel geld nodig is voor begeleiding en nazorg van slachtoffers met brandwonden. De Brandwonden Stichting is dan ook blij met de collectanten.

In de kazerne in Drogeham werden de collectanten die zich al meer dan 10, 15 of 20 jaar inzetten in het zonnetje gezet; d.m.v. oorkondes en attenties werd de waardering uitgesproken. Ze werden dan ook hartelijk bedankt voor hun inzet. Meer dan twintig jaar gecollecteerd hebben Pietsje de Jong, Cor Annema, Albert & Geke de Vries, Grietsje van der Wiel en Wieke Smid. Meer dan 15jaar: Appie Alma, Tjitske Huisma en Steffeline Hamstra. Meer dan 10jaar: Halbe & Dineke v/d Weij, Geke Hoeksma, Albert Jonker, Gepke Donker en Cor Hamstra.

De Brandweer van Drogeham ontving een fraai wandschild voor hun jaren lange inzet en organisatie van de collecte week in Drogeham, die dit jaar van 11 – 17oktober 2009 is. Ook dit jaar hopen de collectanten weer een beroep op de gulle gevers te kunnen doen. Op de foto de jubilarissen met de blusgroep Drogeham.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
0%
Burgum  
0%
Dokkum  
0%
Surhuisterveen  
100%
Drachten  
0%
Gorredijk  
0%
Leeuwarden  
0%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
42.7%
Twee grote scholen op centrale plek  
24%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
23.6%
Geen mening  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!