Account
Logo
Zoeken

Vrouw heeft valse nummerborden: cel

di 6 oktober 2009, 16.35 regionaal

LEEUWARDEN - Een 35-jarige inwoonster van Eastermar moet twee weken de cel in, omdat ze in februari valse kentekenplaten op haar auto had geschroefd. Omdat de vrouw een strafblad heeft -12 pagina's- met nogal wat verkeersfeiten en ze zich drie jaar geleden ook al eens schuldig had gemaakt aan hetzelfde delict, vond de politierechter dat een werkstraf niet aan de orde was.

De verdachte reageerde behoorlijk opstandig, toen ze hoorde wat voor straf ze kreeg. 'Geef me maar een gevangenisstraf, dan ga ik echt los', dreigde ze de rechter. De vrouw had begin dit jaar een auto gekocht bij de Domeinen. Omdat het kenteken nog niet geregeld was, reed ze rond in een geleende auto. Die auto, een Daewoo, reed ze total loss.

Om toch vervoer te hebben, schroefde de vrouw de platen van de Daewoo op de andere auto, een Opel Vectra. Beide auto's stonden op haar naam en ze waren allebei verzekerd, maar met de verkeerde nummerborden rondrijden is desalniettemin een misdrijf. De vrouw opperde dat ze toch boodschappen moest doen. 'Ik vind dat u er wel heel makkelijk over denkt', antwoordde de rechter.

De Eastermarse heeft een behoorlijk strafblad, volgens eigen zeggen heeft ze al drie keer in de cel gezeten. 'Ik verbaas mij over het gemak waarmee u de wet aan uw laars lapt. Het kan u blijkbaar niet veel schelen', zei de rechter. Daar was de officier het mee eens: 'Ze leert nergens van, misschien dat ze leert van een gevangenisstraf'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.4%
Burgum  
13%
Dokkum  
18.8%
Surhuisterveen  
37.7%
Drachten  
15.9%
Gorredijk  
2.7%
Leeuwarden  
8.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!