Account
Logo
Zoeken

Paardensportprijs gaat naar Garyp

di 6 oktober 2009, 19.25 regionaal

GARYP - De Friese paardensportprijs De Guds gaat dit jaar naar Gerda Veenje-Samplonius uit Garijp. Het College van Gedeputeerde Staten besloot de prijs toe te kennen voor haar inzet voor het behoud en stimulering van het fokken en gebruik van het Friese paard. Het is de zevende keer dat de Guds wordt uitgereikt.

Een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van It Fryske Hoars, Indoor Fryslân en de sportjournalistiek, droegen Veenje voor vanwege haar verdienstelijke inzet voor de ontwikkeling van de Friese paardensport. Veenje is al jarenlang voorzitter van het bestuur van fokvereniging Ta it Behald en ze is secretaris van de Hynstedagen Tytsjerksteradiel. Ook was ze ringmeester bij diverse stamboekkeuringen en bij de centrale merrie en hengsten keuringen. Tot slot maakte ze deel uit van de landelijke organisatie van de dressuurcompetitie van het Friesche Paarden Stamboek.

Veenje neemt de prijs, een bronzen paard als wisseltrofee en een afgietsel daarvan, op donderdag 22 oktober in ontvangst op het provinciehuis in Leeuwarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.3%
Burgum  
13.6%
Dokkum  
19.3%
Surhuisterveen  
36.8%
Drachten  
15.8%
Gorredijk  
2.6%
Leeuwarden  
8.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!