Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Nieuwe schaftwagens in Kollumerland

do 8 oktober 2009, 20.26 regionaal

KOLLUM - Bij de gemeente Kollumerland zijn donderdag nieuwe schaftwagens in gebruikgenomen. De nieuwe wagens door de cluster Groen in gebruik genomen. De wagens moesten er komen omdat er vanaf half juni 2008 24 medewerkers van Trion gedetacheerd zijn bij de gemeente. Bij de overname werd ook een nieuwe werkwijze bij de cluster Groen geïntroduceerd. Om te voorkomen dat veel tijd verloren zou gaan met heen en weer reizen vanuit de kantine van de buitendienst werd er gepauzeerd in schaftwagens op locatie.

De huidige schaftwagens zijn verouderd en voldoen niet aan de geldende ARBO-eisen. Bovendien zijn een aantal wagens niet voorzien van toiletvoorzieningen. Hiervoor worden losse toiletvoorzieningen gehuurd wat veel extra werk kost bij het verplaatsen van de schaftwagens naar een andere locatie. Eén schaftwagen mag alleen worden vervoerd door middel van een tractor, maar de tractor is niet altijd aanwezig.

In de huidige schaftwagens zijn veel te weinig zitplaatsen, nu zowel de Trion medewerkers als de medewerkers van de gemeente in één schaftwagen pauzeren. Ook is er te weinig opslagruimte voor materiaal / materieel. Daarnaast brengen de huidige schaftwagens hoge onderhoudskosten met zich mee en zijn ze verouderd waardoor ze moeilijk te verwarmen zijn.

Het college heeft besloten om € 59.000,00 beschikbaar te stellen voor het aanschaffen van vijf nieuwe schaftwagens ten behoeve van de cluster Groen inclusief de Trion-medewerkers. De oude schaftwagens worden ingeruild. De nieuwe zijn voorzien van voldoende zitplaatsen, toiletvoorziening, grotere bergruimte en voldoen aan alle eisen zoals gesteld door Arbodienst en de Rijksdienst Dienst Wegverkeer. De levensduur van deze schaftwagens is circa 15 jaar.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws