Account
Logo
Zoeken

Dief gepakt na berichtje op WâldNet

zo 11 oktober 2009, 16.25 regionaal

LEEUWARDEN - Een berichtje op WâldNet kan snel tot het gewenste resultaat leiden. Een autobedrijf uit Dokkum plaatste in februari een oproep over de diefstal van een set autovelgen, die eind januari van dit jaar had plaatsgevonden. De man kreeg al snel een tip via de e-mail. Samen met een personeelslid nam de autohandelaar een kijkje bij een 20-jarige inwoner van De Westereen. Die bleek inderdaad de spaakvelgen -en de banden- gestolen te hebben.

Vrijdag bij de Leeuwarder rechtbank gaf de Westereender na enige aarzeling toe dat hij op 29 januari samen met twee kameraden op pad was gegaan. Terwijl de verdachte op de uitkijk stond, haalden de anderen de banden onder een groene Seat vandaan. Een paar dagen eerder hadden ze bij een autohandel in Buitenpost twee banden met bijbehorende velgen gestolen. De Westereender is ook betrokken geweest bij een reeks vernielingen in zijn woonplaats.

Begin dit jaar sloegen vandalen met de regelmaat van de klok toe in de Westereen. Vooral op plaatsen waar de jeugd samenschoolde waren vernielingen schering en inslag. Op 11 april werd er in de Leeuwerikstraat brand gesticht. Met spullen die afkomstig waren uit een afvalcontainer werden bij het winkelcentrum een aantal vuurtjes opgestookt. Een brand vlakbij een nooddeur had grote gevolgen kunnen hebben. Via de nooduitgang had het vuur naar binnen kunnen slaan, naar het pand van Primera.

De container werd later ook nog in brand gestoken. Die fik ontwikkelde zich zo snel dat de verdachte ervan schrok. De brandweer had het vuur snel onder controle. De Westereender had een schoon strafblad. Hij heeft volgens eigen zeggen zijn leven gebeterd. Hij bedankte zelfs de officier van justitie, die een werkstraf van 140 uur en drie maanden cel voorwaardelijk eiste, in plaats van een onvoorwaardelijke celstraf. Uitspraak: 23 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws