Account
Logo
Zoeken

Boete voor verbranden afval

ma 12 oktober 2009, 17.35 regionaal

LEEUWARDEN - Een inwoner van Gorredijk (40) weet na een bezoek aan de zitting van de economische politierechter dat zelfs voor het opstoken van een vuurkorf bij de gemeente een vergunning moet worden aangevraagd. Tenminste als er ander hout in de korf zit dan de kant en klare pakketten die bij de bouwmarkt te koop zijn. Op 27 december vorig jaar had de Gorredijkster wat afval in een ton gegooid en aangestoken.

Dat kwam hem op een proces-verbaal te staan. De verbalisant zag dat de man hout, plastic en kabels aan het verbranden was. En dat mag niet zomaar. De Gorredijkster wierp tegen dat hij zeker niet de enige is in het dorp die zo nu en dan op eigen houtje spulletjes verbrandt. Zijn pech was dat hij wel tegen de lamp was gelopen en de anderen niet. Hij kreeg indertijd een schikkingsvoorstel van 260 euro.

"Dat vind ik buiten proportie", meende de verdachte. De officier van justitie deed er maandag nog een schepje bovenop door gebruik te maken van zijn recht om op de zitting een verhoging van 20 procent te vorderen. De officier eiste een boete van 310 euro. De rechter hield het bij het oorspronkelijke bedrag. "U had moeten weten dat er andere dingen dan hout in de ton zaten", zei de rechter tegen de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws