Account
Logo
Zoeken

Rechter wil bewijs van overmacht

di 20 oktober 2009, 11.58 regionaal

LEEUWARDEN - Was het bittere noodzaak dat een 35-jarige Burgumer op 8 februari in de auto was gestapt, ondanks het feit dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard? Dat beweerde de man in ieder geval wel, maandag op de zitting van de politierechter.

De Burgumer was die zondag op weg naar het ziekenhuis in Drachten, nadat hij had ontdekt dat zijn vrouw hun drie weken oude baby'tje teveel medicijnen had gegeven. Het rijbewijs van de man was als gevolg van een veroordeling in 2008 tijdelijk ongeldig verklaard. De politie hield hem in Sumar staande, vrouw en kinderen zaten in de auto. Hij moest volgens eigen zeggen onmiddellijk naar het ziekenhuis komen. Hij had nog met familie gebeld, maar hij kon zo gauw geen chauffeur vinden. Dus was hijzelf maar gaan rijden. De officier van justitie geloofde de Burgumer. De officier was aanvankelijk van plan geweest om een celstraf te vragen -de verdachte liep destijds nog in de proeftijd van een veroordeling in 2007.

Hij had twee maanden voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd hangen. Omdat hij vond dat er sprake was van een overmachtsituatie stelde de officier voor om de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. De rechter had toch iets meer twijfels; zij wil dat de Burgumer bewijsstukken overlegt van zijn contacten met de Dokterswacht of het bezoek aan het ziekenhuis, voor zij uitspraak doet. In afwachting daarvan werd de zaak aangehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws