Account
Logo
Zoeken

Coffeeshophouder rijdt rond met wiet

ma 26 oktober 2009, 16.17 regionaal

LEEUWARDEN - Het is en blijft een probleem voor elke Nederlandse coffeeshophouder: de handelsvoorraad in de winkel mag nooit groter zijn dan 500 gram. Degenen die legaal wiet verkopen bevinden zich als gevolg van het overheidsbeleid in een constante spagaat; je moet een voorraadje hebben, maar waar moet je die bewaren. 'Een schilder kan ook niet zonder voorraad verf', zei de 52-jarige eigenaar van een coffeeshop in Leeuwarden maandag op de zitting van de politierechter.

De Leeuwarder werd op 23 maart hield op de Dongerawei bij Metslawier door de politie staande gehouden; er was te snel gereden. De verdachte zat met zijn twee jaar jongere echtgenote in de auto. De politie rook een sterke wietlucht en terecht zo bleek. De Leeuwarders vervoerden ongeveer 2,5 kilo hennep. Het was wiet die nog verpakt moest worden. 'Op een veilige plaats', voegde de man eraan toe.

Beide verdachten klaagden over het gedoogbeleid in Nederland, dat volgens de Leeuwarder 'een klein stukje mist'. De wiet moet ergens bewaard worden, maar dat mag niet in de coffeeshop. Tot grote ergernis van de Leeuwarders: 'Je loopt er altijd mee heen en weer te slepen, omdat het niet in de zaak mag'. De twee runnen al meer dan 20 jaar een coffeeshop. De voorraad die in de auto lag, was toereikend voor hooguit een week.

De wiet werd in beslag genomen en vernietigd. Een behoorlijke strop voor de verdachten, de 2500 gram hennep vertegenwoordigde toch al gauw een waarde van zo'n 10.000 euro. De rechter hield bij het bepalen van de hoogte van de straf rekening met die financiële aderlating. Ook telde mee dat de verdachten een nacht in de cel hebben gezeten. De twee coffeeshophouders werden schuldig verklaard, maar de rechter liet een straf achterwege.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws