Account
Logo
Zoeken

Zwerver steelt beerenburg - werkstraf

ma 26 oktober 2009, 20.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een vast dak boven zijn hoofd had een 38-jarige ex-inwoner van Surhuisterveen niet, dus overnachtte hij begin dit jaar geregeld in het leegstaande pand naast café de Feanster Pub. Medio februari leste de man zijn dorst met drank die hij uit het schuurtje van het café had gestolen.

Maandag veroordeelde de politierechter hem tot een werkstraf van 60 uur. Dat de Surhuisterveenster niet de cel in hoeft, dankt hij aan het feit dat hij een nagenoeg blanco strafblad heeft. En dat was opvallend, vond de politierechter, juist omdat de man zwervend is. Hij staat momenteel ingeschreven op een bekend daklozenadres in Leeuwarden.

Op 12 februari zag een bouwvakker de verdachte 's ochtends vroeg over een schutting klimmen. Later bleek dat er was ingebroken in het schuurtje achter de Feanster Pub. Het was bekend dat de Surhuisterveenster het pand naast het café als slaapplek gebruikte, dus besloot de politie om daar maar eens poolshoogte te nemen.

De verdachte lag op de bovenverdieping te slapen. In een keukenkastje stonden een paar flessen beerenburg. De man wist waar de kroegbaas zijn drankvoorraad bewaarde. Hij had in eerste instantie één fles sterke drank gestolen. Toen hij de fles beerenburg had leeggedronken, was hij teruggegaan om nog een paar te stelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws