Account
Logo
Zoeken

Alternatieve loop bij Oudwoude

do 7 januari 2010, 16.09 sportnieuws

ALDEBOARN - Veel loopwedstrijden worden in deze sneeuwperiode afgelast zoals de Be Quickloop Dokkum en de Cross in Bakkeveen voor komend weekend. Zondag was er ook geen Douwe Kleefstraloop in Leeuwarden en moest de Loopgroep Berlikum ook hun Nieuwsjaarsloop op het laatste moment afgelasten.

Het probleem is de sneeuw en gladheid die het onmogelijk maakt veilig een loop met honderden deelnemers te organiseren. Horror had zondag het geluk dat hun parkoers sneeuwvrij was en de gemeente deze route altijd al met zout strooit. In De Wilp kon men ook redelijk uit de voeten omdat er op het parkoers weinig plekken waar sneeuw was vastgereden en later bevroren, dat is het grootste probleem bij veel lopen die worden afgelast.

Maar er is zaterdag 9 januari toch een mogelijkheid om te kunnen hardlopen op een parkoers in de omgeving Oudwoude-Veenklooster. Fysiotherapeut Piet Boelens van SV Friesland uit Kollumerzwaag heeft hier een trainingsronde door onder anderen het Friesch Dagblad-bos wat op 29 november 2003 is aangelegd ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van deze krant.

Jan Kooistra van Sportvereniging Friesland heeft deze mogelijkheid met beide handen aangepakt om deze loop te organiseren. De lopers willen graag hardlopen omdat ook veel trainingen niet zijn door gegaan en de schaatsmogelijkheden ook heel beperkt zijn.

De start is zaterdagmorgen 11.00 uur bij Cafe Restaurant Lauwersland aan de Foarwei 2a 9294 KD Oudwoude. Hoek Lauwersmeerweg. Hier is een ruim parkeerterrein en het restaurant is vanaf 10.00 uur open.

Het is een groep trainingsloop over 12 of 15 km naar keuze. Voorop de groep is een voorloper die de route en tempo aangeeft. Het gaat dit keer niet om een snelle tijd te lopen maar zuiver om het genieten van het prachtig besneeuwde landschap en het bewegen. Er is geen douchegelegenheid en de lopers worden verzocht in sporttenue aan de start te verschijnen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws