VV Anjum verliest van Berlikum

za 22 januari 2011, 19.17 sportnieuws

BERLTSUM - Het leek zo mooi toen Pope Bauke Holwerda na bijna honderd seconden met een fraaie lob Anjum op een 0-1 voorsprong schoot tegen koploper Berlikum. Het leek zo mooi toen Sietse Jansma na ruim een half uur de 0-2 liet aantekenen na een prachtige pass van Klaas Jan Streekstra. Het leek zo mooi voor de Anjumers, toen de thuisclub met een 2-2 tussenstand op het scorebord met tien man verder moest en er nog een klein half uur te spelen was.

De kater was groot bij de withemden, toen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Wal de eindstand van 5-2 in het voordeel van de thuisclub op het wedstrijdformulier werd ingevuld. “Berlikum uit, altijd lastig”, volgens de vaste kern van Anjum 1 volgers. Zelden wist Anjum een of meerdere punten mee te nemen. Zaterdag begon Anjum voortvarend aan de wedstrijd.

Het leverde twee mooie doelpunten op. De thuisclub wist zich even geen raad met de Anjumer dadendrang. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Kansen over en weer. Anjum ging uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de rust in. Jammer, voor de manschappen van Theo de Vries was het feit dat Berlikum nog voor het rustsignaal dichterbij kwam.

Na de verplichte rust van een kwartier, kwam er een heel ander Berlikum uit de box. De bedoeling was duidelijk. De achterstand ongedaan maken en vervolgens op jacht naar de drie punten. De thuisclub slaagde in de missie. De 2-2 kwam al spoedig, na vijf minuten, op het scorebord. Na ruim een kwartier kreeg Nick de Zeeuw zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en gaf de overwinning in een tijdsbestek van 120 seconden, en met tien man spelend, gestalte.

Anjums weerstand was gebroken. De wedstrijd was gespeeld. Dat het uiteindelijk 5-2 werd uit een corner ,waarbij de bal wel of niet over de doellijn was geweest, deed niet meer ter zake. Anjum werd op een vervelende manier uit de winterslaap wakker geschud.

Zaterdag speelt Anjum de uitwedstrijd op het kunstgras was Opeinde. Het lijkt een lastige opgave tegen die andere titelkandidaat: ONT. Aanvang 14.30 uur