Account
Logo
Zoeken
18 °C

Start reconstructie van Stationsweg

wo 23 februari 2011, 9.51 uur

DRACHTEN - Volgende week start de reconstructie van de Stationsweg in Drachten. De brede asfaltweg wordt veranderd in een laan met nieuwe voetpaden, aparte fietspaden en parkeerstroken en een smallere rijbaan. Eerst wordt de riolering aangepakt. Er zal in fasen aan de weg gewerkt worden. De eerste fase start vanaf Westersingel en loopt door tot en met de splitsing met de HBS straat. De HBS straat blijft vanaf de Stationsweg gewoon open voor verkeer. Het doorgaande verkeer wordt dan wel gestremd.

Vanaf de noordelijke invalsroute van Drachten wordt verkeer richting de fase waar gewerkt wordt aan de Stationsweg omgeleid via de Noorderhogeweg en Lange West aan de westkant. Aan de oostkant wordt verkeer geleid via Ureterpvallaat, Splitting, Dwarsvaarten, Kaden en Torenstraat.

Andere volgorde
Het college van B en W is akkoord gegaan met een andere volgorde van het werk. In plaats van het tegelijkertijd werken aan beide kanten van de weg (zoals oorspronkelijk de bedoeling was) wordt nu eerst één kant aangepakt zodat de rijbaan deels open blijft voor bestemmingsverkeer dat dichtbij winkels en kantoren wil of moet parkeren. Het college is met de ondernemers van mening dat deze aangepaste manier van werken voordeel oplevert voor de bereikbaarheid van de Stationsweg tijdens de reconstructie en de overlast wordt beperkt.

Van mei tot en met september zal er gewerkt worden aan de het deel tussen de Geelgorsstraat/Westersingel en Klokhuislaan. Daarna wordt gestart met het deel van de Klokhuislaan tot en met rotonde De Meer/Ringweg/Noord. Het werk moet dan eind 2011 afgerond zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum