VIOD speelt gelijk tegen Berlikum

do 7 april 2011, 18.19 sportnieuws

BERLTSUM - Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd in en tegen titelkandidaat Berlikum op het affiche, in een aantrekkelijk duel werden alle doelpunten in het eerste half uur van de eerste helft gescoord, aan Viod zijde was het Pieter van den Bosch die tweemaal scoorde, en aan Berlikum zijde was dit Bas van der Baan.

De belangen voor beide teams waren deze avond groot, Berlikum moet winnen om aansluiting met ONT te krijgen en VIOD kon bij winst de tweede periode pakken, mits er met meer dan twee doelpunten verschil werd gewonnen.

Even na acht uur floot scheidsrechter Wagenaar voor het eerst onder het kunstlicht op het overigens slechte veld in Berlikum, het duurde niet lang voordat de bal al achter de verbouwereerde keeper Meindertsma van VIOD lag, na slechts 4 minuten spelen scoorde Bas van der Baan de 1-0 door miscommunicatie achterin bij VIOD.

VIOD raakte door deze tegentreffer niet van slag, en zocht meteen de aanval wat kort na de 1-0 van Berlikum, de 1-1 opleverde voor VIOD, het was Pieter van den Bosch die op goed aangeven van Pieter Ele Kuitert de bal hard achter de doelman van Berlikum schoot. Er werd in een hoog tempo gespeeld waardoor het een aantrekkelijk en spannend duel werd voor de vele meegereisde supporters van VIOD.

Na een kwartier spelen kreeg Berlikum een vrije trap op dertig meter van het doel van VIOD, Berlikum nam de vrije trap snel, de bal was al onderweg toen er nog een fluitsignaal van de scheidsrechter klonk, heel VIOD was van mening dat de vrije trap te snel was genomen, en dat deze zou worden overgenomen, alleen had de scheidsrechter een andere mening en liet door spelen, een vreemde situatie waar Berlikum gretig gebruik van kon maken en Bas van der Baan de 2-1 binnen schoof.

Berlikum had een licht overwicht, maar door de gevaarlijke uitvallen over rechts met Nykle Durk van der Valk, die zijn tegenstander keer op keer te snel af was, en de zeer scherp spelende spitsen Pieter Ele Kuitert en Pieter van den Bosch van VIOD bleef het oppassen voor Berlikum, die met behulp van de grensrechter de snelle counters van VIOD neutraliseerden, toch was het op het half uur toch weer Pieter van den Bosch die onberispelijk de 2-2 hard binnen schoot, en wat tevens de ruststand betekende.

VIOD begon de tweede helft ongewijzigd, Berlikum nam in de tweede helft het initiatief en had het meeste balbezit, maar VIOD kon op deze manier er een paar keer zeer gevaarlijk uitkomen via de counters omdat er veel ruimte achter de verdediging van Berlikum lag, en wat Berlikum ook probeerde VIOD kreeg geen doelpunten meer tegen mede dankzij keeper Pieter Meindertsma van VIOD die een paar keer VIOD goed op de been hield met een paar zeer goede reddingen.

Daarna was het de beurt aan de keeper van Berlikum, uit een afgeslagen aanval van Berlikum kwam VIOD er razendsnel uit over rechts, de bal kwam voor het doel waar Pieter van den Bosch op doel schoot, de bal kwam via de keeper van Berlikum terug in het spel voor de voeten van Nykle Durk van der Valk, deze inzet werd wederom een prooi voor de keeper van Berlikum. VIOD bleef de tweede helft zeer gevaarlijk met de counters.

Zo was het weer Pieter van den Bosch die de 2-3 binnen schoot, deze werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Door een directe rode kaart van iemand van Berlikum, hij gaf een op het eerste gezicht een elleboog aan Bauke Visser van VIOD, moest Berlikum het de laatste tien minuten met een man minder doen, maar doelpunten vielen er niet meer, Nykle Durk van der Valk miste in de laatste minuut van de wedstrijd op een haar na het doel van Berlikum, waardoor de terechte 2-2 eindstand na 90 minuten spelen op het bord stond.

Door dit resultaat pakt ONT de tweede periode en heeft Berlikum op dit moment drie verliespunten meer dan ONT, en blijft VIOD op de derde plaats in de derde klasse B staan.

Zaterdag aanstaande gaat VIOD op bezoek in Anjum, aanvang 14.30.