Account
Logo
Zoeken

Kinderen doen mee aan groot concert

ma 23 mei 2011, 11.14 regionaal

KOOTSTERTILLE - Een groot aantal kinderen deed afgelopen weekend mee aan een concert dat vele andere concerten zou overtroeven. Het doel van het concert was niet alleen om een geweldige avond te beleven, maar ook om de blaasmuziek in Friesland te stimuleren.

Fanfare Joost Wiersma is op zoek naar nieuwe leden. Eén van de leden van het orkest, Johan Postma, die 'docent muziek' studeert aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, wou voor het afsluiten van zijn studie een groot concert geven in samenwerking met heel veel kinderen. Om aan deze kinderen te komen is contact gezocht met de plaatselijke basisscholen in de buurt. Er waren vijf scholen bereid om mee te doen en van elke basisschool deed één groep mee. De scholen die meededen, waren de Balsemyn en de Bolster uit Eastermar, De Finne en it Iepenstee uit Jistrum en Oranje Nassau uit Kootstertille.

De scholen gingen tijdens de uitvoering de strijd met elkaar aan in de vorm van een quiz. Tijdens de avond vonden er drie quizblokken plaats en de winnaar van een blok mocht meespelen met het grote orkest, oftewel Fanfare Joost Wiersma B. Om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de quiz en ook op het spelen van een blaasinstrument zijn er op elke school gemiddeld vijf voorbereidende lessen geweest, waar alle kinderen in de klas een instrument tot hun beschikking hadden. Deze werden door fanfare Joost Wiersma beschikbaar gesteld.

Tijdens deze lessen leerden de kinderen de namen van de blaasinstrumenten kennen en hoe ze ermee om moeten gaan, plus erop spelen natuurlijk. Ook werd hen 4 liedjes aangeleerd. Al deze lessen die gegeven zijn door Johan Postma zorgden ervoor dat de kinderen tijdens het grote concert in Kootstertille goed voorbereid waren en enthousiast mee konden doen tijdens het concert.

Als grote afsluiter werd ‘We are the champions’ gespeeld. Alle kinderen gingen op de stoelen staan en deinden mee op de muziek. Na het bedankwoordje van Johan Postma werd er een marsje ingezet. Dit bleek een ware hit te zijn, want alle kinderen zetten spontaan een polonaise in en verlieten op deze manier zeer vrolijk de zaal, waar ze bij de uitgang informatie mee kregen over muziekschool de Wâldsang en fanfare Joost Wiersma.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws