Be Quick 'verliest' met gelijkspel

zo 9 oktober 2011, 19.07 sportnieuws

BERLTSUM - "Wy winne dizze wedstriid" zei Be Quick elftalleider Jan Banga vlak voor aanvang van de wedstrijd. Dat was gezien het wedstrijdbeeld ook niet meer dan normaal geweest, doch na 90 minuten stond er ‘slechts’ 3-3 op het scorebord. Daarmee kreeg Be Quick veel te weinig.

Al in de allereerste minuut moest aanvoerder Marcel Stormer een bal van de doellijn halen en daarmee voorkwam hij een snelle achterstand. Daarna nam Be Quick het initiatief en via twee prachtige doelpunten stond het binnen een half uur op een 0-2 voorsprong. Een uitstekend opgebouwde aanval vanaf rechts werd prima afgerond door Folkert van Dongera en even later kopte Robert Atema een voorzet van Thomas Reitsma binnen. De 0-3 leek in het verschiet, maar vlak voor rust kreeg Berlikum weer hoop, 1-2.

Na rust kwam de thuisclub al vrij snel op 2-2 na slordig wegwerken van keeper Jelke Krol. Be Quick stelde echter al vrij snel weer orde op zaken. Thomas Reitsma verlengde vanaf het middenveld een bal met zijn knie en zag vervolgens dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Vanaf ongeveer 40 meter schoot hij prachtig de 2-3 binnen.

Be Quick behield vervolgens het beste van het spel en Nias Buisman zag een harde pegel uiteenspatten op de deklat. Vijf minuten voor tijd haalde Laurens Zietsma knap de achterlijn en zijn voorzet leek voor Nias Buisman slechts een intikkertje, doch Nias verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien.

In de voorlaatste minuut kwam de thuisploeg toch nog langszij. Keeper Jelke Krol werd verrast door een boogbal van grote afstand. Teleurgesteld verlieten de Be Quick spelers het veld, beseffende dat een zekere winst, door onnodige fouten en te veel gemiste kansen, toch nog uit handen was gegeven. Volgende week ontvangt Be Quick het sterk gestarte Balk en mag het proberen de eerste thuiszege te behalen.