Account
Logo
Zoeken
Zoeken
14.7 °C

© WâldNet

Sloop Servotel voorlopig uitgesteld

wo 29 mei 2013 19.48 uur

DRACHTEN - Door de effecten van de kabinetsplannen op de terreinen zorg en wonen zijn zorgaanbieder ZuidOostZorg en woningcorporatie WoonFriesland genoodzaakt om de plannen rondom het Servotel stop te zetten. De afgelopen maanden is gezocht naar investeerders om de plannen toch door te kunnen zetten. Dit is niet gelukt. Daarom hebben WoonFriesland en ZuidOostZorg gezamenlijk de conclusie moeten trekken om het plan stop te zetten voor de sloop van het Servotel en de bouw van veertig nieuwbouwappartementen voor cliënten van ZuidOostZorg met zware intramurale zorg.

Het Servotel is een serviceflat voor senioren met 156 kleine appartementen, die niet meer voldoen aan de huidige normen. Zo beschikken de appartementen niet over een keuken en is de badkamer erg klein. De laatste jaren was er daardoor ook enorme leegstand. Begin 2012 zijn de huurders van WoonFriesland en de cliënten van ZuidOostZorg over de plannen geïnformeerd. Inmiddels zijn de meeste huurders en cliënten verhuisd. Het streven is dat voor november 2013 de laatste drie huurders van WoonFriesland, de elf bewoners van Tjallingahiem en de laatste cliënten van ZuidOostZorg zijn verhuisd.

ZuidOostZorg blijft zorg en service op maat verlenen totdat de laatste bewoner is verhuisd. Het uithuizen van alle bewoners van het Servotel gaat door/is noodzakelijk omdat het gebouw niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd en door de grote leegstand de leefbaarheid in het gebouw steeds meer afneemt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit