Account
Logo
Zoeken
Zoeken
20.7 °C

Foto: Anne de Boer | archieffoto

Sluiting productieafdeling bij Damen

vr 07 juni 2013 13.50 uur

SUMAR - De productieafdelingen van Damen Shipyards Bergum en Damen Shipyards Harlingen gaan dicht. Dat bevestigt directeur Richard Nugteren tegenover deze site. Met de sluiting van de afdelingen zullen naar verwachting zo'n 33 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Volgens directeur Richard Nugteren kampt Damen Shipyards Bergum al geruime tijd met zeer moeilijke marktomstandigheden omdat de vraag naar vrachtschepen fors is gedaald. "Klanten van Damen Bergum hebben het zeer moeilijk; de inkomsten van de rederijen staan enorm onder druk en er is op dit moment bijna geen bereidheid meer om te investeren." Ook de sterke concurrentie uit Azië (met lagere prijzen) en zeer schaarse financiering door banken speelt het bedrijf parten.

Nadat in mei 2013 diverse scenario's bekeken zijn, is volgens de directie het onmogelijk dat er schepen blijven worden gebouwd in Burgum of Harlingen. Op 31 mei is bij de ondernemingsraad (OR) een advies aanvraag ingediend om de afdeling productie in Burgum en Harlingen te sluiten. De productie van schepen zal in de toekomst gedaan worden in Azië. Met de sluiting van de productie afdeling zullen 33 mensen hun baan verliezen.

Het bedrijf Damen Shipyards Bergum te Sumar gaat volgens Richard Nugteren door in afgeslankte vorm met de resterende afdelingen op de huidige locatie aan het Prinses Margrietkanaal. Bij deze resterende afdelingen zijn zo'n 47 mensen werkzaam. Eind juni zal de OR met een antwoord komen op het door de directie genomen besluit. Omdat sluiting van de productie zal leiden tot een verlies van arbeidsplaatsen zijn de vakorganisaties FNV en CNV uitgenodigd om samen met hen te komen tot een sociaal plan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....