Account
Logo
Zoeken
17 °C

PvdA baalt van buitensluiting coalitie

za 12 april 2014, 16.12 uur

DAMWALD - De PvdA in de gemeente Dantumadiel baalt ervan dat informateur Jan Jitse Visser deze week bekendmaakte dat er geen plek is voor de PvdA in de nieuwe coalitie van de gemeente. De nieuwe coalitie zal gevormd worden door het CDA, ChristenUnie en FNP.

De PvdA had als troef hun huidige wethouder Siepie Hylkema in handen. Met deze ervaren wethouder wilde de partij opnieuw deel gaan nemen aan het college van B&W. "Ervaren wethouders was ook een van de uitgangspunten bij de coalitievorming. Bijzonder is het dan ook dat nu gekozen wordt voor twee beginnende wethouders, en dat op een moment dat binnen een jaar er drie omvangrijke taken van het rijk naar de gemeente worden overgeheveld" aldus fractievoorzitter Remy Teunissen van de PvdA.

De partij vindt het onbegrijpelijk dat een wethouder met veel dossierkennis niet gaat deelnemen aan de coalitie. De partij vreest vertraging. "Immers een beginnend wethouder heeft één tot twee jaar nodig om zich in te werken en 1 januari 2015 moet de uitvoering van sommige nieuwe beleidsplannen er al staan." aldus Teunissen. De partij vindt dat het nieuwe 'rechtse' college een politiek opportunistische keuze. "Dat mag maar het baart onze ernstige zorgen en als PvdA zullen wij dit nu kritisch gaan volgen in de komende vier jaren."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'


regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum