Account
Logo
Zoeken
16.7 °C

Wehkamp-oplichters moeten schade betalen

do 17 april 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een stel uit Leeuwarden is donderdag veroordeeld wegens oplichting van postorderbedrijven Neckermann en Wehkamp. De twee, een 42-jarige man en diens 45-jarige echtgenote, bestelden spullen -voornamelijk tablets en iPads- bij de postorderbedrijven die ze vervolgens bij leegstaande woningen in Hurdegaryp lieten afleveren. Ze wachten de bezorgers op en spraken ze aan voor ze bij de lege adressen aanbelden. Dankzij het zogeheten track&trace-systeem wisten de Leeuwarders hoe laat de spullen afgeleverd zouden worden.

De man was gokverslaafd. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Hij komt onder toezicht van de reclassering en hij moet zich laten behandelen bij de forensische psychiatrie. De officier van justitie eiste twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. De rechtbank vond de feiten te ernstig voor een geheel voorwaardelijke straf.

De vrouw had een kleiner aandeel in de oplichtingspraktijken. Zij heeft een paar keer pakketjes opgehaald. Zij werd veroordeeld tot 120 uur gratis werken en de drie maanden cel voorwaardelijk. Zij moet doorgaan met een reeds gestarte GGZ-behandeling. Aan Neckermann en Wehkamp moeten de twee schadevergoedingen van respectievelijk 4670 en 2096 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'


regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum