Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Stapper op 1 avond 2 keer in elkaar geslagen

wo 23 april 2014, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een jeugdige stapper zal de 23e november van 2013 niet licht vergeten. De jongen werd die avond tot twee keer toe in elkaar geslagen. De eerste keer ging hij zelfs knock-out. Niet veel later deed een 20-jarige Drachtster er nog een schepje bovenop door de jongen zomaar vanuit het niets te grazen te nemen. De Drachtster werd woensdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Hij moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van 300 euro betalen.

De Drachtster kon zich nauwelijks meer iets herinneren van de bewuste avond. Hij had 'heel veel' gedronken. Het slachtoffer was nadat hij de eerste in elkaar was geslagen op weg naar zijn fiets toen hij door de Drachtster werd besprongen. De Drachtster stompte het slachtoffer meermalen tegen het hoofd. Volgens een getuige ging hij helemaal door het lint.

De rechter verwees naar wat er in 2010 in Club Q was gebeurd. Daar veerde de Drachtster van op: hij zei dat Redmar Smedema, het slachtoffer in die mishandelingszaak, een van zijn maten was. Dat maakte het voor de rechter nog onbegrijpelijker dat de Drachtster zo tekeer was gegaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer