Account
Logo
Zoeken
16.2 °C
Foto: Geert Huisman

Geslaagd hippisch evenement in Burgum

zo 29 juni 2014, 16.56 regionaal

BURGUM - Het weer was de tweede editie van het dressuurconcours dit jaar gunstig gezind al waren er in de week van voorbereiding diverse buien gevallen was dit aan het wedstrijdterrein niet te zien. Het streven van de organisatie om er een concours van te maken met uitstraling is deze editie bewaarheid. Een entourage die er zijn mag en een uitstekende bodem aldus Heleen de Haas uit Buitenpost zij was uiterst tevreden over het concours terrein, een dressuur concours met uitstraling ook Esther Liano die starte in de klasse ZZL en de Kür was uitermate tevreden over de boden en de entourage.

Deze hippische tweedaags werd op vriijdag gestart met de klassen B / L1 en L2. Succesvol in de klasse B was hier Melissa Kloosterman van de Marruters zij werd nummer 1 in de eerste prof en nummer 2 in de tweede proef.

In de klasse L1 was dat Michelle Veenstra van de paardensport vereniging Nienoord uit Leek zij was nummer 1 in de eerste proef en nummer 2 in de tweede proef, in de klasse L2 was Mirjam Hollander de “groot”geld verdiener in de tweede proef werd zij nummer 1 en 2. Mirjam is lid van de Haleruiters uit Damwoude.

Dankzij de sponsoren kon de Stichting Hippische Sport Burgum de geld prijzen verhogen terwijl het startgeld hetzelfde bleef als vorig jaar.

En dat was zichtbaar aan de startlijst, hadden zich in 2013 slechts drie combinaties zich aangemeld voor de Kür nu stonden 11 combinaties op de startlijst. De Kür op muziek is toch een rubriek die het publiek aanspreekt misschien het Anky van Grunsven effect maar hoe het ook zij het blijft een prachtig schouwspel hoe ruiter cq amazone in samenspel met het paard de Kür op muziek uitvoeren. deze rubriek werd gejureerd door Harro Goudsmit uit Hillegom beslist niet een gemakkelijke taak maar hij is er uitgekomen de eerste prijs was hier voor Hennie Roffel van de Paardensport vereniging Ruterwille terwijl Leslie Agricola hier tweede werd .

Het optreden van de ruiters en amazones in de Kür werd met luid aplaus van het publiek beloond en dat was terecht. De rubriek ZZL de hoogste klassen de basis sport en dus eigenlijk de overgangs klasse naar de subtop werd gewonnen door Milou Faber van de Drie Gemeenten de tweede prijs was voor Janneke Wasssenaar.

De Stichting Hippische Sport Burgum is op weg een aanspreken dressuur concours te worden in Friesland en juist dat is de bedoeling van deze nog maar twee jaar bestaande organisatie.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws