8,1 °C

Twee ton voor moeder Marianne Vaatstra

di 23 februari 2016 09.28 uur

DE WESTEREEN -

De moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra krijgt minimaal 200.000 euro als schadevergoeding nadat er tegen haar zin een boek verscheen over de moord op haar dochter. Het besluit werden genomen in twee aparte procedures door de rechtbank in Leeuwarden en het Gerechtshof in Amsterdam.

De rechtbank in Noord-Holland bepaalde in 2013 al dat Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra van auteurs Wim Dankbaar en Hans Mauritz niet mocht worden uitgegeven. In het boek was het handgeschreven dagboek van de moeder verwerkt.

Het boek is een inbreuk op de rechten van de moeder van Marianne Vaatstra en de rechtbank in Leeuwarden besloot dat Dankbaar voor 66.000 euro aan dwangsommen moet betalen omdat er oneigenlijk gebruik is gemaakt van het dagboek. Het Hof in Amsterdam kent de maximale 200.000 euro toe omdat de boeken nog steeds in omloop zijn. Volgens het Hof had Dankbaar (en mede-auteur Mauritz) beter hun best moeten doen om de oplage te vernietigen.

Omdat het hof in Amsterdam geen rekening houdt met het geding in Leeuwarden is het nog onduidelijk of de moeder het totaalbedrag van 266.000 euro krijgt.

Meer informatie in het Algemeen Dagblad.

 

Regionaal nieuws

8,1 °C

11 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.