8,4 °C

Belgen op zeilboot gepakt na inbraak in Grou

di 28 juni 2016 10.46 uur

GROU -

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier Belgen aangehouden op verdenking van een woninginbraak in Grou. Daarnaast wordt één van hen verdacht van het varen onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten kregen 's nachts een melding dat bij een woning aan de Warring in het dorp was ingebroken. Volgens getuigen waren de inbrekers met een zeilboot vertrokken in de richting van het Prinses Margrietkanaal. Ter hoogte van het spoorviaduct zagen de agenten de betreffende zeilboot varen, na aanroepen meerde de zeilboot aan en werden de opvarenden aangehouden.

Drie Belgen van 20 jaar en één van 21 jaar werden overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten. De 21-jarige Belg had achter het helmhout gestaan. Reden om hem op het gebruik van alcohol te controleren. De schipper blies 995 ug/l, goed voor een vaarverbod en een proces-verbaal. De eigenaar van de woning heeft inmiddels aangifte gedaan. Uit zijn woning bleek alleen shag te zijn gestolen.

 

Regionaal nieuws

8,4 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.