Sparta verliest van Quick (17-19)

zo 9 april 2017, 11.01 sportnieuws

ZEVENHUIZEN - Op het grote veld in Zevenhuizen mocht Quick het opnemen tegen Sparta. Quick had in de eerste helft de overhand en creëerde ook de meeste kansen. Maar de kansen werden onvoldoende benut, waardoor Sparta toch met een kleine voorsprong de rust in ging (8-7).

Sparta begon goed na rust en liep uit naar 11-8. Op dat moment wist de Spar Adema-equipe zich net op tijd te herstellen en terug te komen naar 12-12. De rollen waren nu even omgedraaid en Quick pakte een voorsprong van 12-15. Echter in deze fase wees de scheidsrechter alle overtredingen, zowel aan Quick-zijde als aan Sparta-zijde, naar de strafworpstip. Zo werd er in de eindfase van de wedstrijd volop gescoord. Een paar minuten voor het eind maakte Sparta met een afstandschot weer gelijk (17-17) en was het aan Quick de taak om in de laatste minuten de overwinning niet te laten ontgaan. In de 2 daaropvolgende aanvallen gooiden Gerwold Hylkema met een afstandschot en Jelte de Vries met een korte kans de wedstrijd definitief in het slot en was de overwinning definitief binnen. Grietsje Blauw had deze wedstrijd met 6 treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.

Volgende week speelt Quick tegen DTL om 15.30uur op het sportveld in Oudega.