Account
Logo
Zoeken
Raadslid Nynke Koopmans stapt uit VVD
Foto: Binne Kramer | Koopmans blijft in de gemeenteraad zitten en gaat verder onder de naam Partij voor de Boeren. De liberale koers van de VVD blijft ze steunen

Raadslid Nynke Koopmans stapt uit VVD

za 5 oktober 2019, 10.25 regionaal

BURGUM - Raadslid Nynke Koopmans is uit de VVD gestapt. "Uit diepe onvrede en zelfs schaamte over de koers die de VVD op dit moment voert, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. Ik blijf politiek actief en doe dat vanaf vandaag onder de naam Partij voor de Boeren." zo laat ze weten op haar Facebook-pagina.

De aanleiding voor de opzegging is de koers van de VVD aangaande het stikstofbesluit van het kabinet. De boerin uit Tytsjerk liet deze week al weten dat als haar VVD het advies van de commissie-Remkes overnam, zij haar lidmaatschap op zou zeggen. Er is inmiddels besloten om veebedrijven rondom natuurgebieden te gaan opkopen.

"Ik realiseer mij volledig dat ik als éénling in een gemeenteraad geen enkel beleid ga veranderen. Ik volg gewoon mijn hart en doe waar ik nu even zin in heb. En dat is die ene stem die ik heb voor 100% geven aan de makers van onze 1e levensbehoefte.
Ik dank mijn zeer gewaardeerde fractiegenoten Dineke Wagenaar en Sjaak Hoekstra en mijn mentor Lolkje Efdé-Kleefstra voor hun begrip en hun steun. Hun liberale koers binnen de gemeente T'diel, waar ik wel volledig achter sta, zal ik blijven steunen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
42.6%
Twee grote scholen op centrale plek  
24.2%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
23.8%
Geen mening  
9.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!