13,5 °C
Foto: Bert Wijma

Geslaagd weerzien op Lauwersmeertoernooi

zo 22 augustus 2021 14.20 uur

KOLLUM - Zaterdag werd het Lauwersmeertoernooi gehouden op sportpark Baensein in Kollum. Het toernooi moest vorig jaar worden afgelast in verband met de corona-maatregelen. Dat had tot gevolg dat iedereen enorm had uitgekeken naar deze 43e editie.

Weerzien ​na een lange voetballoze periode

Veel bezoekers uit onze regio wilden mee genieten van het toernooi wat traditioneel een belangrijke rol speelt in de voorbereiding op de bekercompetitie die over twee weken start. En omdat de weergoden ons goed gezind waren kon dit ook mooi zonder problemen. Het was een gezellig weerzien met spelers en supporters uit de regio na een lange voetballoze periode! Hierdoor kijken we nu al weer uit naar de 44e editie van dit toernooi!

Acht teams op drie velden

Op drie voetbalvelden streden in totaal acht teams tegen elkaar. Kollum 2 vulde dit jaar de poules aan omdat SC Kootstertille andere afspraken had op deze dag. In drie wedstrijden van elk 40 minuten gingen de ploegen meteen door naar de winnaars- of verliezerswedstrijden. Bij een gelijkspel werd de uitslag bepaald door strafschoppen.

Goede sfeer

De sfeer op de velden was goed, het publiek in een bijna uitgelaten stemming dat men na driekwart jaar weer langs de lijn mocht staan. Het voetbal was passend bij de voorbereiding waarin de ploegen zich bevinden, soms goed met vloeiende combinaties en soms nog zoekende in de veel wisselende opstellingen van de trainers.

Goal van de dag op naam van SC Twijzel

Bij SC Twijzel werd een bal vanaf de middel- en zijlijn in 1 keer in de goal geschopt van de verraste WTOC doelman. Het was de goal van de dag volgens velen. GSVV, SC Twijzel, vv Anjum, WTOC en Friese Boys streden om plaats 3 t/m 7, waar Kollum 2 al haar wedstrijden verloor.

Finale

De finale werd net als voorgaande editie een strijd tussen de 2 ploegen uit de 2e Klasse I, Kolllum – It Fean ’58. Door een goal van Joop Pijnacker werd in de eerste helft van de finale beslist. It Fean ’58, dat ’s ochtends nog getraind had, liet zien over een grote groep jonge talenten te beschikken. In de competitie, die hopelijk dit jaar in zijn geheel gespeeld gaat worden, zullen de beide ploegen elkaars krachten weer meten en dat beloven interessante duels te worden.

Viskar

Hoofdsponsor Louw Spijkerman van VV Kollum had de bekende viskar bij de ingang van de kantine geplaatst en in de zomerzon, onder het genot van een gebakken visje en een drankje, kon er nagenoten worden van een sportieve middag, waarin vooral de hoop en verwachtingen op het komende voetbalseizoen doorklonken.

FOTONIEUWS
       

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week