Account
Logo
Zoeken
Zoeken
19.9 °C
Foto: Fokke Jongsma |  Er waren de eerste avond rond de 400 aanmeldingen.

Avondvierdaagse in Kollum gestart

di 30 mei 2023 20.33 uur

KOLLUM - Dinsdagvond is de avondvierdaagse in Kollum van start gegaan. Er werd gestart bij Balanza Beweegcentrum aan de Voorstraat. De afstanden zijn 5km en 10 km.

Er waren de eerste avond rond de 400 aanmeldingen. Dit jaar is er een thema, namelijk historisch Kollum. Elke avond heeft een eigen historisch karakter. Tijdens de avondvierdaagse lopen de wandelaars bijvoorbeeld een kerkenroute, een raedhuys route, een oproerroute en de route van het oude molenpad. Er zijn zelfs een aantal historische gebouwen die de deuren voor de deelnemers opent en de route loopt dan ook door de gebouwen heen. Zo kunnen de deelnemers nog wat leren over de historische gebouwen van Kollum. Ook het museum van Kollum speelt een rol.

Elke wandelavond is er een fotowedstrijd. De opdracht luidt: maak je mooiste historische foto van de bezienswaardigheid van de avond. Deze foto mag je mailen of op de je social media plaatsen en Balanza Beweegcentrum hierin taggen. De mooiste foto krijgt een prijs.

Op vrijdagavond, de laatste wandelavond zullen de laatste meters feestelijk zijn, de organisatie hoopt dat iedereen verkleed kan komen in het thema Historisch Kollum, zet een (te) gekke hoed op of kom in je mooiste jurk.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit