Account
Logo
Zoeken
17.3 °C
Motorrijder vlucht met 200 km/u tevergeefs voor politie

Motorrijder vlucht met 200 km/u tevergeefs voor politie

vr 13 oktober 2023, 15.29 regionaal

ALDTSJERK - Een 63-jarige motorrijder uit de gemeente Westerkwartier moest woensdag zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man reed even daarvoor met snelheden van boven de 200 km/u over de Lauwersseewei van Aldtsjerk naar Dokkum met de politie achter hem aan.

De man kwam omstreeks 10.30 uur bij de politie in het vizier bij Aldtsjerk. Agenten waren op dat moment al op zoek naar de man naar aanleiding van meldingen van getuigen over zijn rijgedrag.

Vlucht

Op de Lauwersseewei kwamen de agenten de motorrijder tegemoet rijden en toen ze hun auto keerden en hem een stopteken gaven, besloot de motorrijder er met hoge snelheid vandoor te gaan.

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging waarbij de snelheid van de motorrijder opliep tot boven de 200 km/u. Ter hoogte van de rotonde bij de Centrale As kon een andere eenheid van de politie de motorrijder een verdere doorgang beletten.

Er is proces-verbaal opgemaakt, het rijbewijs werd ingevorderd en het CBR zal zich buigen over de toekomstige rijgeschiktheid van de man. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Welk besluit zou u nemen als u raadslid zou zijn?

Huisvesting voor statushouders  
56%
Focus op permanent AZC in Dokkum  
44%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!