Account
Logo
Zoeken
19 °C
Containers aan het Vliet krijgen een kleurrijke make-over
Een eerder werk van de kunstenaars

Containers aan het Vliet krijgen een kleurrijke make-over

zo 21 april 2024, 10.34 uur

LEEUWARDEN - Dit weekend krijgt het Vliet in Leeuwarden een levendige opknapbeurt. Op zondag 21 april worden diverse containers op het Vliet in Leeuwarden onder handen genomen door getalenteerde street art kunstenaars.

Het project is ontstaan naar aanleiding van een initiatief van een enthousiaste wijkbewoner en zal worden gerealiseerd door street art organisatie Writer’s Block.

Christa Mijnheer, een buurtbewoner van het Vliet, keek de afgelopen jaren met toenemende interesse naar de groeiende verzameling levendige street art in de stad. Met name de transformatie van parkeergarage De Klanderij, die in 2019 werd voltooid, wakkerde een vlam aan bij deze Vliet-bewoner.

Geïnspireerd door de kleurrijke veranderingen in de stad, besloot Christa contact op te nemen met street art organisatie Writer’s Block met het voorstel om kunst naar haar eigen straat te brengen.

Met enthousiasme omarmde Writer’s Block het initiatief van Christa en samen met de financiële steun van Wijkpanel het Vliet en afvalverwerker Omrin, die ook op productioneel vlak het project ondersteunt, zal op zondag 21 april het idee tot leven worden gebracht.

Voor het project heeft Writer’s Block zes Nederlandse kunstenaars uitgenodigd, waarvan de meerderheid afkomstig uit het Noorden. Deze kunstenaars zullen zich laten inspireren door de geschiedenis van het gebied, waaronder de historische waterstroom die het Vliet kenmerkte voordat het in 1996 werd gedempt.

Met het containerproject hopen de verschillende partijen het Vliet een frisse opknapbeurt te geven, waarbij de containers worden opgefleurd met unieke en kleurrijke kunstwerken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachtenregionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024