Account
Logo
Zoeken

Duif houdt supermarkt urenlang in de ban

wo 31 juli 2024, 21.30 regionaal

DRACHTEN - Klanten, personeel en de dierenambulance beleefden woensdagavond een hilarische klopjacht in de Dirk van den Broek supermarkt aan de Marke in Drachten. Rond 18.30 uur vloog een brutale duif de winkel binnen en zorgde voor een kleine chaos.

De eigenwijze vogel besloot zich een paar uur te verstoppen op het plafond, ver boven het winkelend publiek. De dierenambulance werd ingeschakeld om de gevleugelde indringer te vangen, wat leidde tot een scène die zo uit een slapstickfilm had kunnen komen. Met vangnetten en een trap werd geprobeerd de duif te pakken, maar elke keer als iemand dichterbij kwam, koos de duif het hazenpad en vloog weg.

De jacht leek uitzichtloos, totdat een moedige jongen rond 20.57 uur de duif wist te pakken met zijn blote handen. Dit was vlakbij de ingang en luttele seconden later vloog de duif zijn vrijheid tegemoet.

Met slechts drie minuten over voor sluitingstijd, kon het personeel eindelijk de deuren sluiten met de zekerheid dat er niemand meer in de winkel was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws