Account
Logo
Zoeken
Burgumer veroordeeld voor misbruik van twee jonge meisjes

Burgumer veroordeeld voor misbruik van twee jonge meisjes

Jan Jelle Klomp di 20 augustus 2024, 15.35 regionaal

LEEUWARDEN - Een 49-jarige man uit Burgum die twee minderjarige meisjes misbruikte, is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De man moet zich verplicht laten behandelen en hij kreeg een contactverbod van vijf jaar met de twee slachtoffers.

De ruim volwassen vader van twee kinderen heeft zich in een periode van vijf maanden in 2023 schuldig gemaakt aan verkrachting en veelvuldig ontucht van zijn veertienjarige buurmeisje en twaalfjarig meisje, het beste vriendinnetje van zijn dochter.

De rechtbank acht eenmaal verkrachting op een bank bewezen bij het buurmeisje in juni 2023. Het twaalfjarige vriendinnetje van zijn dochter is meerdere keren verkracht in de periode van juni tot november 2023.

Lustgevoelens

​De man liet zijn eigen lustgevoelens prevaleren boven de gevoelens van de meisjes. "De verdachte deed zich voor als verantwoordelijk vader en van dat vertrouwen heeft verdachte ernstig misbruik gemaakt." aldus de rechtbank.

Misbruik in 2023

De man werd eind 2023 door de politie opgepakt vanwege het misbruik van een destijds twaalfjarig vriendinnetje van zijn dochtertje en een veertienjarig buurmeisje. Via zijn dochter kwamen de kinderen bij hem over de vloer.

Klik hier voor het verslag van de zitting van twee weken geleden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws