Account
Logo
Zoeken

Twee personen naar ziekenhuis na inademen rook bij brand Dokkum

do 22 augustus 2024, 14.15 regionaal

DOKKUM - Bij de grote brand op het industrieterrein in Dokkum donderdag hebben meerdere personen rook ingeademd. Bij twee van het was het dermate ernstig dat zij moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren ook omstanders bij die rook hadden ingeademd, waarna ze moesten worden onderzocht.

Oldtimers verplaatst

Onder de mensen die rook hadden geïnhaleerd waren waarschijnlijk ook de mannen die uit voorzorg oude auto's uit een naastgelegen pand haalden. Op dat moment was het nog onduidelijk of de brand kon overslaan naar die plek. Uiteindelijk wist de brandweer te voorkomen dat het overslag.

Verbrandingsresten

In het gebied rondom de brand zijn verbrandingsresten gevonden. Veiligheidsregio Fryslân raad aan deze op te ruimen met veger en blik en in de container te gooien. Om daarna goed de handen te spoelen met water.

In het gebouw zat een gymlokaal van GYM Academy. De afdeling Dokkum zat er net een jaar. Alle spullen zijn verloren gegaan:van klein materiaal, kleutertoestellen tot verende vloer, dubbele trampoline, MD40 trampoline en valkuil. In een ander gedeelte stonden o.a. kringloopspullen van de Fûgelpits gestald. Volgens deze huurder ging het om pallets met goederen, tafels, stoelen en scooters.

Bluswater in Dokkumer Ee

Een deel van het bluswater is terecht gekomen in de Dokkumer Ee. Hierdoor is het water hier en daar donkerder van kleur. Ook kan het water stinken. Op boten kan door het verontreinigde water een zwarte aanslag ontstaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Welke plek is het beste voor woningen voor de jeugd?

Industriegebied Burgum Zuid  
8.9%
Wonen in het park  
10.9%
Flexwoningen op Quatrebras  
34.7%
Woonunits in leegstaande gebouwen  
39.3%
Delen van huurhuizen  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!