Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Oude ambachtendag en Streekmarkt bij de Spitkeet

za 7 september 2024, 19.26 regionaal

HARKEMA - Dit jaar werd de Ambachtendag een nog spectaculairder evenement, met meer dan 50 kramen en demonstraties die een unieke combinatie van traditionele en moderne ambachten presenteerden.

Naast de ambachtelijke demonstraties kon men genieten van de authentieke smaak van het verleden met een uitgebreide selectie aan streekproducten. Van verrukkelijke delicatessen tot ambachtelijke lekkernijen, bood de Streekmarkt een smaakvolle reis door de culinaire tradities van onze regio.

Trekkeroptocht

Een van de hoogtepunten van de dag was de trekkeroptocht. Deze kleurrijke parade van oude trekkers startte en eindigde bij De Spitkeet en trok door de prachtige omgeving. Dit jaar werd er ook een nostalgisch element toegevoegd met oude fietsen die het terrein bezochten.

Kinderactiviteiten en Speciale Optredens

Kinderen konden meedoen aan "Saakjes avonturenroute", een leuk en educatief programma vol avontuur. Daarnaast werd tijdens de Ambachtendag het startsein gegeven voor de opening van een permanente expositie over Dam Jaarsma en het jaarthema 'Oude Liederen en Verhalen'.

Men kon de muziek van het Tynster Manljuskoar en de Harmoanika Spilers uit Leeuwarden ervaren, die de middag opvrolijkten met prachtige klanken.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws