Account
Logo
Zoeken
Erik Koster 30 jaar vrijwilliger bij het Observeum
Foto: Observeum

Erik Koster 30 jaar vrijwilliger bij het Observeum

zo 8 september 2024, 9.46 regionaal

BURGUM - Vrijwilliger bij het Observeum in Burgum, Erik Koster, werd deze week in het zonnetje gezet door het team van het museum en sterrenwacht. Iedereen wil graag hun diepe waardering en dankbaarheid uitspreken voor de jarenlange inzet van Koster.

In de afgelopen 30 jaar vervulde hij verschillende functies bij het Observeum.

Een steunpilaar sinds 1994

Erik Koster begon zijn vrijwilligerswerk bij het Streekmuseum/Volkssterrenwacht Burgum in september 1994 als lid van de Werkgroep Archeologie Streekmuseum. Deze werkgroep, opgericht onder leiding van Klaas R. Henstra, was betrokken bij talloze archeologische projecten in de regio.

Samen met zijn collega's zoals Schelte de Beer en Geert Leistra, droeg Koster bij aan de opbouw van deze werkgroep en het beheer van belangrijke archeologische vondsten.

Naast zijn vrijwilligerswerk in de archeologie, nam Koster al snel extra verantwoordelijkheden op zich binnen het Observeum. Zo zorgde hij jarenlang voor het systeembeheer en hield hij de computers en randapparatuur up-to-date. Hij werd ook verantwoordelijk voor de klimaatregistratie, waarbij hij wekelijks de gegevens van acht dataloggers via wifi uitleest en eventuele afwijkingen bespreekt met de beheerder en conservatoren.

Gedurende zijn 30 jaar bij het Observeum, heeft Koster talloze andere taken uitgevoerd. Zo speelde hij een belangrijke rol tijdens de coronapandemie, waarbij hij samen met andere vrijwilligers van het Observeum het museum coronabestendig maakte door een rondloop te realiseren.

Een onmisbare vrijwilliger

Het team van het Observeum wil Erik Koster bedanken voor zijn jarenlange toewijding. Zijn inzet heeft een blijvende impact gehad en wordt zeer gewaardeerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws