Account
Logo
Zoeken

Sikke Weening uit Surhuisterveen 70 jaar lid van CNV

za 14 september 2024, 10.24 regionaal

SURHUISTERVEEN - De 87-jarige Sikke Weening uit Surhuisterveen is vrijdag gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap bij de vakbond CNV. Hij kreeg van het CNV een zilveren pen met inscriptie.

Weening schreef zich op 4 september 1954 in bij de Bouwbond CNV. Hij was destijds timmerman. "Als opleiding volgde ik twee jaar de timmeropleiding aan de ambachtsschool en 1 jaar de vervolgcursus metselen." herinnert Weening zich.

Met een eerste weekloon van 10 gulden werkte Weening bij Gebr. Rinsma. Er werd destijds ook nog gewerkt op zaterdagochtend. In de jaren '50 ging Weening zelf als secretaris aan de slag bij de bond.

Dankzij de bond wist hij regelmatig een hogere beloning eruit te slepen. "Met mijn bazen heb ik vaak moeten discussiëren over de hoogte van de vakantiebonnen. Zij gaven ze graag iets aan de lage kant, maar door de bond wist ik de juiste hoogte."

In 1980 raakte Weening arbeidsongeschikt door een vertraagde schildklier. Hij bleef lid van de bond. "Dit was voor mij zeker geen reden om het lidmaatschap op te zeggen," zegt hij. "Elk jaar ga ik naar de belastingzitting van de bond, en ik heb nog fijne herinneringen aan de contacten met de districtsbestuurders als Hazes, later voorzitter Kingma en Zandstra..."

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
75.4%
Misschien  
14.3%
Nee  
10.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!