Account
Logo
Zoeken
Dokkum krijgt 28 woningen op groene stadsterpen met water
Foto: Noardeast-Fryslân

Dokkum krijgt 28 woningen op groene stadsterpen met water

ma 16 september 2024, 17.53 lokaal nieuws

DOKKUM - Wethouder Bert Koonstra gaf maandag met aannemer Klaas Jellema de aftrap voor het bouwrijp maken van het plan Tusken de Fearten. Dokkum krijgt daarmee 28 extra woningen, waarvan 16 vrijstaand en 12 twee-onder-een-kap.

Het plan is landelijk gelegen aan de westelijke rand van de stad. De woningen worden gebouwd op twee verschillende 'terpen', welke worden omringd door water en groen. Waterberging, ecologie en biodiversiteit zijn hier stevig verankerd.

Landelijk wonen in de stad

Wethouder Bert Koonstra noemt het plan in 'pronkje': "Hjir kinne minsken lanlik wenje, mar dochs yn in stêd. De wenningbouoanpak betsjinnet alle segminten. Wy seagen by de ynringearkomste al dat der in soad belangstelling wie foar dizze romme gesinswenten. Boppedat soarget dit plan ek wer foar trochstreaming yn oare parten fan de stêd of doarpen."

Lokale aannemers

Het plan Tusken de Fearten wordt samen met aannemer Jellema uit Dokkum ontwikkeld. Nu wordt eerst door Elzinga Wegenbouw uit Dokkum het grondwerk uitgevoerd. In het voorjaar van 2025 worden de riolering en de wegen aangelegd.

Informatie over kaveluitgifte volgt
De twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd en verkocht door Aannemingsmaatschappij Jellema. Er zijn daarnaast ook nog enkele vrije kavels. Heeft u belangstelling voor een twee-onder-een-kapwoning dan kunt u zich als belangstellende laten registreren bij Regiomakelaardij Dokkum.

De kavels voor de vrijstaande woningen worden grotendeels verkocht door de gemeente Noardeast-Fryslân. Heeft u belangstelling voor een bouwkavel dan kunt u zich als belangstellende laten registreren door een mail te sturen naar grondzaken@noardeast-fryslan.nl.

Als er meer bekend is over de kaveluitgifte wordt dat gepubliceerd op de gemeentepagina en op de gemeentelijke website. Belangstellenden worden ook via de mail geïnformeerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!