Logo
Zoeken
Zoeken
5.6 °C

Geslaagde voetjesactie: 22 keer stond huis, hok of tuin niet op slot

Publicatie: maandag 28 november

 

REACTIES

REACTIE VERWIJDERD

slokje uit Burgum

Ik heb geen enkele waardering voor dergelijke acties. Het suggereerd dat je aanleiding geeft tot diefstal dit is totale onzin. Praktisch alle gevallen van diefstal in een woning gebeurd door inbraak Er wordt de mensen een schuld gevoel gecreëerd wat niet terecht is. Elk diefstal is even erg . Dit is goedkoop scoren van de politie.

Macgregor uit Abbeweer

Gelegenheid maakt de dief.

Bauke122 uit Harkema

Ben het helemaal eens met Macgregor.

Ik vind je moet redelijk onbezorgd en vrij kunnen leven . Zo word de burger zelf op gesloten in zijn kluishuis. Had zo burgemeester ook wijzer verwacht, Maar is ook zo'n meelopende ambtenaar.

Tingeling uit De Westereen

 

Zoals mijn moeder altijd al zei; Op je rotzooi letten en niet alles te graai en te grabbel leggen.

mijngebruikersnaam uit Grootegast

 

er blijven veel zaken op de plank liggen omdat er te weinig mankracht is, zeggen de hoge mijnheren van de politie. als je dit soort akties gaat organiseren blijft er inderdaad weinig werkzame tijd over.

harrydehengst uit Harkema

 

Voorkomen is beter dan genezen.

centraal uit Dokkum

 

enkele jaren geleden stonden de Heeren met zaklamp in mijn tuin, ik was gewoon thuis en de sensor lamp sprong aan en dan tegen mij zeuren dat ze de tuin in konden lopen Ja? En? ik ben gewoon thuis hoor en de deur op slot .

beits uit De Westereen

 

Rellen in steden, straatroven, drugsoverlast..., en peleton politie controleerd of mijn garage op slot staat....

Km-rider uit Drachten-Azeven

 

Mooi ûndersykje, sekers, en nog moaier, de útkomsten op internet. As de minsken dít net wardearje kinne,... 🤔 NO DAN DE YNBREKKER WOL!.. tsjeesus, jouw it mar efkes op in blêdsje! Wat foar aksje is dit no? Nog efkes, dan komme se del of'st dyn reet wol goed ôffaache hast!

Dat bin ik uit Anjum

 

best wel brutaal om zonder enige vorm van toegangstoestemming in garages om te neuzen. hebben daar niks te zoeken zonder officieele documenten.

harrydehengst uit Harkema

Hoe weet jij of ze geen toestemming hebben, Harry?

keesb uit Dokkum

@ harrydehengst uit Harkema : Iedere politie agent en/of Boa mag zonder toestemming IEDERE plaats betreden met uitzondering van de woning. Dus ook jouw tuin/erf en opstallen zolang deze niet als woning dienen.Dit is wettelijk vastgelegd.

buitenstaander007 uit Uithuizen

zal allemaal wel zo zijn, ik duld ze niet op mijn eigendom, als ze wat willen kunnen ze me bellen, ze hebben tegenwoordig van iedereen het telefoonnummer. en anders pakken ze het telefoonboek er maar bij. en anders is er nog de ouderwetse brievenpost.dat is wettelijk bij mij vastgelegd. mien hiem, der bin ik baas!

harrydehengst uit Harkema

Zoals het een goed anarchist betaamt, haha

keesb uit Dokkum

 

Schandelijk

Elohim uit Rottevalle

 

HURDEGARYP 2.317 woningen. Dus bijna 1 op 1000 Dus een heel gezoek voor een inbreker.

rom33 uit Surhuisterveen

 

Wij moeten ons niet aanpassen aan de inbreker, de overheid moet ons land veilig houden lijkt me.

aussie2 uit Eastermar

Dus met andere woorden laat alle deuren maar los en verwacht dat er een agent de wacht houd. Zo kun je mooi de schuld afschuiven op de politie als je iets mist. Hoe Dom kun je wezen. Doe gewoon je deur op slot!

Johanpeter uit Kostverloren

Dot koe vroeger wol domme kloat!

aussie2 uit Eastermar

Moet nu blijkbaar wel met zulke ezels als jij!

Johanpeter uit Kostverloren

 

Vertrouw op GOD maar zet wel je iets op slot.

marshall uit De Westereen

Sorry, ik bedoelde fiets

marshall uit De Westereen

 

Kan mij wel andere prioriteiten bedenken.
Genoeg te doen lijkt mij, dan de publiciteit zoeken.

tineke502 uit Noardburgum

 

vroeger was dit heelmaal niet nodig toen bleven mensen van spullen van een ander af tegewoordig alleen maar ellende kijk maar naar die rellen van de marokanen

Durk Roffel uit Twijzelerheide

 

Goeie aktie van de politie ,mensen zijn tegenwoordig zo laks,fietsen s,nachts buiten laten staan.Deuren van bergingen en schuurtjes niet op slot.Het is zelfs zo als je je fiets,scooter of brommer in je berging of schuurtje niet op slot staat de verzekering niet uitbetaald als ie gestolen word.Toch een kleine moeite om hem toch op slot te zetten in je berging of schuurtje? Ken mensen die al 2 fietsen zijn kwijtgeraakt door ze snachts bij een bushalte te laten staan [weekend].Vooral electrische fietsen zijn roversgoed.

theodorus uit Burgum

theodorussss . Het is vrij simpel .... Een ander moet met zijn/haar poten afblijven wat niet van hem/haar is.
En of een verzekering wel of niet betaald heeft er niets mee te maken.
Maar dit is weer eens een makkie voor politie en ambtenaren schuif de fout naar de burger.
Die je juist een dienst moet verlenen, Daar betaald hij en zij belasting voor.
En schijnt dat helaas Waldnet dat dus ook niet begrijpt.

Tingeling uit De Westereen

Dus jij hebt een priveagent die jou spulletjes bewaakt bofkont ,tuurlijk betalen wij belasting en is het beroep van een politieagent een dienstverlenend beroep dus moeten zij proberen te voorkomen dat er bij jou en mij ingebroken wordt.Maar waarom kunnen wij burgers daarbij niet een handje helpen door onze fietsen op slot te doen ,onze schuren en garages savonds op slot te doen ,verdachtte situaties direct te melden zowel overdag als snachts en zo het aantal diefstallen en inbraken helpen te verminderen zodat het politieapparaat meer tijd heeft om zware zaken helpen op te lossen.Respect voor het mijn en dijn is tegenwoordig ver te zoeken dus om de ellende te voorkomen van diefstal en inbraak kunnen wij burgers echt wel ons steentje bijdragen ter voorkoming ervan.

theodorus uit Burgum

 

Dit soort acties zijn zo dom.
Volgende keer is het een groepje oost-europeanen op rooftocht; denkt iedereen van 'ah ze zijn weer eens een voetjesactie aan het houden'.

Net zoals lokbusjes in straten zetten en dan in het nieuws brengen dat er 'helaas weinig meldingen van het verdachte voertuig kwamen'.

lebuinus uit Twijzel

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan