Account
Logo
Zoeken
0.2 °C

Rechter tegen snelle drugsrijder: ‘Dit lijkt op een slechte Vin Diesel-film’

Publicatie: donderdag 28 september

 

REACTIES
de visser uit De Westereen

wat mooi dat hij zijn rijbewijs terugkrijgt ! iemand die een foutje maakt en het verder netjes doet krijgt het nooit terug en moet bij elke aanhouding weer een paar weken zitten en deze meneer die we met veel scheldwoorden kunnen benoemen wat we natuurlijk niet doen krijgt het zo terug . wat een pracht van een rechtssysteem hebben we in Nederland

Koen uit 't Heem

Dat hij zijn rijbewijs terugkrijgt, is nog niet 100% zeker. Afgaande op het artikel moet hij de CBR-cursus (EMG) nog volgen.

Als hij die niet goed afrondt, wordt het rijbewijs nog steeds permanent ongeldig verklaard en kan hij opnieuw rijlessen nemen.


Ik weet niet of hij vanwege het middelengebruik ook een EMA van het CBR opgelegd heeft gekregen, maar daar kan het CBR ook nog dwars gaan liggen.

Zelfs met goede bloedonderzoeken en een oké van een psycholoog, kan de CBR-arts aan z'n bureau - zonder de persoon ooit gezien te hebben - 'nee' oordelen.

de visser uit De Westereen

het cbr is een private onderneming en de mening van de mensen die daar zitten is sterker dan die van een rechter . maar als het aan de rechter lag krijgt deze.... het rijbewijs gewoon terug over 8 maand . nog steeds krom dat de rechter zo oordeelt maar nog krommer dat een private onderneming meer macht heeft dat de staat

Koen uit 't Heem

Het CBR is geen "private" onderneming, maar een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (zbo).

En nee, het CBR heeft niet meer macht dan de staat of een rechter. Het CBR mag als zbo zelfstandig besluiten nemen, maar als het erop aankomt, kan een rechter dat gewoon overrulen.

advertentie

Koen uit 't Heem

Nb. En het is de Staat die het CBR de macht om te straffen heeft toebedeeld.

de visser uit De Westereen

wel gek dat ik dan 3 weken vastgezeten heb omdat de rechter tegen mij zegt ik kan niks tegen het cbr beginnen . je zegt zelf al de staat heeft het cbr de macht gegeven wat dus betekent dat de rechter inderdaad er niks tegen kan beginnen . ( ben je trouwens niet in de war met de engelse wetgeving ? wat in nederland gebruiken we het woord overrullen niet ! of heb je het over gehakt rullen en zit er een schrijffout in ? )

Koen uit 't Heem

"[...] de staat heeft het cbr de macht gegeven wat dus betekent dat de rechter inderdaad er niks tegen kan beginnen ."

Nee, dat de staat een zbo - in dit geval het CBR - bepaalde rechten geeft, betekent niet dat een rechter dit niet kan keren. Als je het niet eens bent met het besluit van het CBR, kun je bezwaar indienen en vervolgens evt. naar de rechter stappen als je het niet eens bent met de uitkomst van het bezwaar.


"[...] tegen mij zegt ik kan niks tegen het cbr beginnen ."

Tja, zonder context kan ik hier weinig mee. Graag even een link naar de uitspraak van de zaak die jij bij de rechter hebt laten voorkomen."wat in nederland gebruiken we het woord overrullen niet !"

Ik zou het Groene Boekje er maar eens op naslaan. 'Overrulen' is als leenwoord gewoon in het Nederlands overgenomen."[...] zit er een schrijffout in ?"

Aldus degene die in taalfouten grossiert.

Koen uit 't Heem

Aanvulling:

Het is wel zo dat een rechter niks kan doen tegen het CBR ten aanzien van het opleggen van een onderzoek.

Als het CBR na een verkeersmisdrijf oordeelt dat je een rijgeschiktheidsonderzoek moet ondergaan, heb je dat te ondergaan. Daar kan een rechter niks aan doen.

Maar als het CBR (in jouw ogen) onredelijk oordeelt, kun je daar bij de rechter bezwaar tegen maken.

Bijv. wanneer je bloedonderzoeken prima zijn en een psycholoog geen bezwaren voor teruggave van het rijbewijs ziet, maar een CBR-arts - zonder jou ooit gezien te hebben - toch oordeelt dat je niet rijgeschikt bent.

rom33 uit Surhuisterveen

Het maakt uit wat voor merk auto je rijd

P. Niss uit Amstelveen

De rechter heeft gelijk op één punt na; gezien de auto zou het toch echt om een Vin-Benzine film moeten gaan.

spervuur uit Burgum

Deze man zou zijn rijbewijs NOOIT moeten terugkrijgen ongeacht het merk auto dat hij rijdt en of het benzine is of diesel dat doet er ook niet toe. Hij heeft nog geluk dat hij en de medeweggebruikers nog leven. Dit is gewoon onverantwoord. Zijn auto zou hierin ook ion beslag genomen moeten worden. Dit soort idioterie is werkelijk beschamend. Hij heeft nog geluk dat er geen doden zijn gevallen tijdens de dollemansrit.
Kortom volledig terecht dat zijn rijbewijs is ingenomen. Het zou eigenlijk direct ongeldig moeten worden verklaard. Wil je het terugkrijgen dan maar opnieuw rijlessen nemen

Koda uit Akkrum

Wat een luser deze gek miss nooit meer de weg op laten gaan maar ja de strafjes in dit land zijn een lachertje staat elke dag wel op waldnet met drank en drugs achter t stuur lusers !

broodje uit Damwâld

kijk jonge hier is je rijbewijs weer en nu lief zijn hoor

nokko22 uit Houtigehage

als je er had gefietst dan was je nu dood door die gek

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan