Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Gemeenteraad T-diel kan met besluit komst biovergisters stoppen

Publicatie: donderdag 7 december

Reacties

Lorredraaier uit Buitenpost

Ja, en dan worden ze gekort op het gemeentefonds
zeg maar tot 0 gereduceerd.

donderdag 7 december
oud sumarder uit Sumar

Geen Verklaringen van Bedenkingen,geen vergunningen !!!!!!!!!!!!!
Waldnet : waarom niet de foto van de schoorsteen van Sonac???
Inplaats u nam een van de 5oo+ "Pixabay" fotos'[met veeeeeeeeel rook]
onder de naam"Browse beautiful [prachtige] 500+smokestacks.fhotos".

donderdag 7 december
Marc uit Dokkum

Eens met je opmerking over de foto die bij dit artikel geplaatst is: suggestief en misleidend. In het archief zitten genoeg foto’s van Sonac om bij dit artikel te plaatsen.

Waar de redactie eerder aangaf dat omwonenden niet wisten dat het om een biovergister ging omdat de gemeente en Sonac van een groengasinstallatie spreken, daar zet de redactie diezelfde omwonenden op het verkeerde spoor met dergelijke foto’s.

Like
vrijdag 8 december
kinara uit Donkerbroek

Biovergisten kan zonder geur, de aanvoer is het probleem.
De verbrandingsoven in Harlingen wordt voor 70% gevuld door afval uit Italie.(hoe zo...

donderdag 7 december
Bigfeett uit Hurdegaryp

De gemeenteraad is aan slag en kan laten zien waar hun loyaliteit precies ligt; bij de inwoners en belangen van de gemeente Tytsjerksteradiel óf bij de belangen van de aandeelhouders van een multinational. Bijzonder dat een GroenLinks wethouder kennelijk voor het laatste gaat.

vrijdag 8 december
Marc uit Dokkum

Maar net hoe je het bekijkt: misschien is het wel in het belang van inwoners en gemeente om juist wel mee te werken, en ziet de wethouder van GrienLinks dit goed.

En even afpellen: de gemeenteraad gaat hier alleen over het ruimtelijke planologisch deel van de vergunning, niet over duurzaamheid of milieu.

Dus wil de raad het afwijzen, dan moet je het onderbouwen met argumenten die betrekking hebben op het bestemmingsplan, en niet op aspecten als eventuele hinder door geur of verkeer.

Zou goed zijn als alle betrokkenen in dit dossier even terug gaan naar de basis en zich afvragen waar het over gaat, wie erover gaat en wat de wederzijdse belangen zijn.

Like
vrijdag 8 december
H Hoekstra uit Burgum

Zes jaar terug heeft de gemeenteraad een biovergister bij Engie / centrale weggestemd. Dus als ze consequent zijn dan doen ze dat nu ook. De situatie is nagenoeg gelijk. Deze keer is het 'erger' want het zet Burgum meer op slot.

Het is een uitbreiding van de fabriek en Sonac heeft nu al niet genoeg slachtafval dat ze kan verwerken in de biovergisters. Er zal dus steeds meer afval/troep aangevoerd moeten worden.

De basisvraag is inderdaad willen we hem? Het antwoord is nee.

Niemand zit er op te wachten behalve Sonac waarvan alle winst naar Amerika verdwijnt. Qua werkgelegenheid levert het niets op (en overal is wel werk voor iedereen). Een bos moet gekapt worden, aanzicht Burgum wordt slechter. De bestuurlijke geheime deal is ook nog discutabel. En de misleiding door biovergisters groengasinstallaties te noemen.

Like
vrijdag 8 december
Caroline uit Hurdegaryp

Waarom zou de gemeente nu wel een verklaring van bedenkingen afgeven? Wees consequent dus! Niet nog meer stank ellende in Burgum

vrijdag 8 december
Ella van Duinen uit 't Heem

In Hardegarijp is een biovergister die regelmatig stankoverlast geeft. Bij klachten hierover bij de mileulijn/gemeente is er geen sprake van verbetering.
Ik ben bang dat de uitbreiding van Sonac ook veel stankoverlast gaat geven. Bovendien weet je niet wat er allemaal extra aan troep uit die pijp gaat komen, wat wij allemaal weer inademen!

Ik begrijp ook niet dat groen links hiervoor is! Het zal wel te maken met die discutabele deal, want groen is het zeker niet!!
Kortom, de hele zaak stinkt😡

vrijdag 8 december

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan