Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Mazey Haze

LEEUWARDEN - Klaar om kennis te maken met de nieuwste, Nederlandse indie-sensatie? Mooi, want Mazey Haze komt naar Neushoorn om jou al je zorgen weg te laten dansen! Met haar nieuwe EP 'Back to the Start' op zak gaat Mazey Haze in het voorjaar van 2023 langs de Nederlandse zalen en brengt ze uiteraard ook een bezoek aan het noorden. Liefhebber van Alvvays, Tame Impala en Beach Fossils? Dan zul je ongetwijfeld ook fan worden van de poppy, sonische 60’s sound van Mazey Haze!

Mazey Haze is de artiestennaam van songwriter, muzikant en producer Nadine Appeldoorn. Ze haalt haar inspiratie uit artiesten als ABBA, The Beach Boys, The Mama’s and the Papa’s, Francoise Hardy, Margo Guryan en Armando Trovajoli. Haar liedjes beginnen in haar slaapkamer waar ze zich het veiligst voelt; hier kunnen haar gevoelens, intuïtie en geluid vrij stromen.

Op haar aankomende EP genaamd ‘Back to the Start’ klinkt Mazey Haze volwassener en meer geworteld. Organische, akoestische geluiden, haar liefde voor Franse New Wave-cinema, Italiaanse filmmuziek en jaren 60 psych-rock vormen de basis van de nostalgie die door haar nieuwe geluid lopen en hun weg terugvinden naar een verre, onderbewuste wereld. Dit alles met de authenticiteit en kwetsbaarheid die we van haar muziek gewend zijn. Mazey Haze is altijd aan het leren, en wij leren met haar mee!

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:21-04-2023
Aanvang:20.00 uur