Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Bob Uit Zuid

LEEUWARDEN - Bob uit Zuid: een hiphop artiest zoals je ‘m nog niet vaak hebt gehoord. De muzikant uit, jawel, Amsterdam Zuid, rapt over karpervissen, de liefde voor zijn Sint Bernard hond en een eigen fabriek in het Ruhrgebied. Van Zuid naar het hoge Noorden, op 20 oktober staat de artiest samen met het energieke voorprogramma Fred Goverde in onze Arena.

Bob uit Zuid, echte naam Bob Dijkshoorn, schopt tegen elitaire schrijvers en rap clichés. Met zijn atypische raps is hij rechtdoorzee, soms lomp, maar vooral Bob uit Zuid. Voor zijn debuutalbum, uitgebracht begin 2022, nam hij alles zelf op: drums, gitaar en beats met zijn Akai drumcomputer. Het album, gemaakt met muzikant Tim Knol en uitgebracht door indie-label Excelsior Recordings, brengt geestige flows met kenmerkende Amsterdamse tongval. Ferry Rosenboom, directeur van het indie-label, benoemde zijn muziek al eens als “een soort garage-rap”, geen gekke vergelijking als je luistert naar de tracks van de Amsterdammer. Live brengt Bob twee compagnons met hem mee: een bassist aan de ene kant, een gitarist aan de andere kant en zijn oude vertrouwde Akai drumcomputer centraal in het midden.

Fred Goverde
Het publiek wordt flink opgewarmd door de energieke Fred Goverde en zijn band. De Grunniger-based muzikant levert prikkelende Nederlandstalige poëzie met een flinke dosis garagerock-attitude. “Zoals The Hives, maar dan in je moerstaal. Zoals The Dandy Warhols, maar dan niet stoned.” Tijdens de Popronde bewees de band zich tijdens maar liefst 27 shows als een act die je live moet zien, later die maand werd Fred Goverde opgenomen in de lijst van KINK Future Icons 2023. Conclusie? Nu meepakken is opscheppen wanneer ze stijgen naar de top!

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:20-10-2023
Aanvang:20.00 uur