Account
Logo
Zoeken

DJ vrijgesproken van slaan uitsmijter

ma 31 augustus 2009, 20.24 regionaal

LEEUWARDEN - Op 9 juni werd een portier van dancing Quatrebras in Noardburgum veroordeeld tot een werkstraf omdat hij op 11 oktober vorig jaar een lastige klant een elleboogstoot had gegeven. De politierechter vond dat de portier buiten zijn boekje was gegaan. De heibel ontstond doordat het slachtoffer zat te roken in de discotheek. De man is de vader van de DJ die op dat moment draaide in Quatrebras. De discjockey ging door het lint toen hij zag dat zijn vader op straat gezet dreigde te worden.

De DJ, een 37-jarige inwoner van Zoetermeer, moest maandag zelf voor de rechter verschijnen. Hij maakte destijds zoveel stampij dat niet zijn vader maar hijzelf eruit werd gezet. Toen de portier daar mee bezig was, kwam de vader in opstand. Hij belaagde de uitsmijter. De oudere man ging na het elleboogje gestrekt. De portier had op zijn beurt aangifte tegen de DJ gedaan, omdat deze had geslagen en gedreigd. Toen de DJ de deur uit was gewerkt riep hij dat hij terug zou komen en dat de uitsmijter het niet zou overleven.

Bij het naar buiten werken zou de portier klappen hebben gekregen. Onzin, volgens de DJ. De man gaf toe dat hij de portier bedreigd had, maar hij wist pertinent zeker dat hij niet had geslagen. Dat de bedrijfsleider van de disco de lezing van de uitsmijter grotendeels onderschreef duidde er volgens de verdachte op dat de twee hun verhalen op elkaar hadden afgestemd. 'Ze dekken elkaar', wist de man.

Hij voegde er aan toe hij op zoek zou gaan naar getuigen, als hij voor de mishandeling zou worden veroordeeld. In dat opzicht kon de man zich de moeite besparen. De rechter vond dat niet bewezen kon worden dat de verdachte de portier heeft geslagen. Hoogstens had de DJ de ander een duw gegeven, maar dan was er geen sprake van mishandeling. De man werd vrijgesproken. Voor de bedreigingen kreeg hij een werkstraf van 20 uur, 10 uur minder dan de portier ruim twee maanden geleden kreeg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws