Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

Sneek doet prima zaken voor klassement

ma 6 augustus 2012, 19.55 sportnieuws

WOUDSEND - Woudsend – Sneek was na zaterdag, toen de tweede zege op rij werd binnengesleept bij Stavoren, na de winst van Douwe Visser bij Langweer, al klassementsleider, maar maandag op een woelig Heegermeer verstevigden de Snekers hun leidende positie door opnieuw te winnen. Dat gebeurde ineen wedstrijd die bij windkracht 4 à 5 werd gevaren en dat betekende dat de schippers en hun bemanningen aan de bak konden, moesten zelfs, want met name in de lange kruisrakken die de route kende, hadden ze het niet gemakkelijk.


Het was verrassende d’ Halve Maen met schipper Berend Mink aan het helmhout die de beste start had en dat zijn koppositie geen toevalstreffer was, bleek uit het feit dat Mink bijna de hele wedstrijd die fraaie positie kon vasthouden. Bijna, want vlak voor het ingaan van de laatste route moest Berend Mink toezien hoe Douwe Visser van Sneek hem in het kruisrak voorbij voer. En omdat vanuit het achterveld niemand meer roet in het eten van de Drachtsters kon gooien, zeilden Mink en zijn mannen naar een keurige tweede stek, vlak achter de winnende Snekers van Douwe Visser.


Het betekende een hattrick voor Visser die daarmee nu het klassement stevig in handen lijkt te hebben. Na een wat aarzelend start en botte pech bij Terherne, lijken de mannen uit Sneek nu de beste papieren te hebben voor de zege. Het werd achter de beide koplopers een spannend en voortdurend gevecht tussen de runners up Grou, Heerenveen, Bolsward en Earnewâld. De schippers, geholpen door hun tactische adviseurs konden de borst natmaken, want onder deze omstandigheden en op dit ruime water ‘moast de bûter jild jilde’. Nu moesten ze laten zien wat ze in huis hadden. Opvallend was dat het hele veld relatief dicht bij elkaar bleef, op Huizum na, dat ook nu de rol moest lossen, ondanks het feit dat Leeuwarden na de tweede start terugmoest om ze te vroeg waren. Schipper Jappie Meeter was des duivels omdat hij in de eerste, en dus valse, start uitstekend was begonnen. Dinsdag wordt er één meer verder gevaren, bij Elahuizen is dat.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws