Account
Logo
Zoeken
© WâldNet

Verkeerslichten defect op kruispunt in Drachten

za 31 augustus 2024, 10.33 regionaal

DRACHTEN - De verkeerslichten op het kruispunt van de Zuiderhogeweg met de Gauke Boelensstraat in Drachten raakten zaterdagochtend defect. Verkeersdeelnemers moesten extra goed opletten bij het maken van een oversteek.

Vanaf 10.00 uur

Het is onbekend wanneer de storing precies is begonnen. De stoplichten werkten in elk geval sinds 10.00 uur niet meer. Ze stonden volledig op zwart.

Wie heeft voorrang?

Wanneer verkeerslichten uitvallen, gelden de normale verkeersregels. Automobilisten, fietsers en voetgangers dienen goed op elkaar te letten en voorrang te verlenen waar nodig. De haaientanden op de weg geven aan dat je voorrang moet verlenen.

Voorrang op Zuiderhogeweg

In dit geval heeft het verkeer op de Zuiderhogeweg voorrang op het verkeer dat vanaf de zijwegen komt. Omdat het deze zaterdagochtend rustig op de weg was, bleef een verkeerschaos uit.

Verkeersregelaars

Na 13.00 uur werden er verkeersregelaars ingezet. Zij moesten er voor zorgen dat iedereen veilig kon oversteken. De verkeerslichten waren op dat moment nog steeds uit.

Monteurs uit Nijmegen

Later op de middag zijn de onderhoudsmonteurs vanuit Nijmegen ter plaatse gekomen. Ze hebben de verkeerslichten weten te repareren. Daarna kon het verkeer weer "normaal" gebruik maken van het kruispunt.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws