Account
Logo
Zoeken
Cel en rijontzegging voor aanrijding met auto-ambulance

Cel en rijontzegging voor aanrijding met auto-ambulance

wo 23 oktober 2024, 15.30 regionaal

LEEUWARDEN - Een aanrijding met een zogenoemde autoambulance werd door de politierechter uitgelegd als een poging tot zware mishandeling. De bestuurder van het voertuig, een 36-jarige man zonder vaste woonplaats, werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden.

Draaiende motor en gaspedaal intrappen

In november vorig jaar werd een vrouw uit Wolvega in de Merelstraat in haar woonplaats aangereden door de autoambulance. Verschillende bewoners hadden last van het voertuig, dat daar met draaiende motor stond terwijl de bestuurder herhaaldelijk het gaspedaal intrapte. Een van de bewoners was er klaar mee en besloot de inzittenden, een man en een vrouw, aan te spreken.

Bestuurder rookte een joint

De verdachte zat achter het stuur. Hij rookte een joint en leek beneveld te zijn. Het slachtoffer stond achter de autoambulance die op zeker moment plotsklaps achteruit reed, waarbij de vrouw werd geraakt. Zij viel tegen een ander voertuig. De autoambulance reed weg, maar de inzittenden konden even later worden aangehouden in een woning in de buurt.

Risico op zwaar lichamelijk letsel

De verdachte beweerde dat hij niet de bestuurder was van de autoambulance. Op basis van de getuigenverklaringen oordeelde de rechter dat de man wel degelijk achter het stuur van de autoambulance had gezeten. Door plotseling achteruit te rijden nam hij het risico dat het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel op kon lopen oordeelde de officier van justitie.

Twee maanden cel en rijontzegging van een jaar

De man had bovendien geen rijbewijs. Door te ontkennen dat hij bestuurder was en vervolgens niet naar de zitting te komen, nam hij geen verantwoordelijkheid voor zijn handelen vond de officier. Zij eiste twee maanden cel en een rijontzegging van een jaar. De rechter nam de eis over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is jouw favoriete supermarkt?

Aldi  
9%
Albert Heijn  
12.8%
COOP  
0.3%
Dirk  
4.5%
Jumbo  
12.8%
Lidl  
23.6%
Plus  
4.5%
Poiesz  
31.3%
Spar  
1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: AZC voor 100 mensen in Dokkum. Wat vind jij?

Een goed alternatief  
20.1%
Te klein, niet rendabel, kies 250 mensen  
14.1%
Slecht idee, geen AZC  
65.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!