Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Esther wint solistenconcours

zo 27 januari 2008, 19.38 uur

SUMAR - Esther van der Veen is zaterdagavond winnares geworden van het solistenconcours. Esther speelt althoorn bij De Bazuin en ze ontving uit handen van voorzitter Johannes Looijenga de Bouma-wisselbeker 2008. Het concours werd voor de 34ste gehouden in dorpshuis De Kamp in Sumar. De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles.

De 35 solisten, twee trio's en het kwintet werden voor door de heer Geert Bruinsma uit Surhuisterveen, eigenaar van Geert Bruinsma Muziek (voorheen De Fiiftrieme) in Surhuisterveen, gejureerd. Bert Liefers begeleidde de deelnemers in de jeugddivisie en Rein Ferwerda uit Drachten heeft de deelnemers in de andere divisies begeleidt.

Winnares in de jeugddivisie is Lysanne de Haan geworden met 86 punten, een eerste prijs. In de 5e divisie werd Afke Croes met 87 punten winnares. Winnaar in de 4e divisie is Bart van der Wielen terwijl in de 3e divisie Esther Bosma won. Winnaar in de 2e divisie was het althoorntrio met 86 punten, een eerste prijs. In de 1e divisie werd Esther van der Veen met 90 punten, een eerste prijs met lof.

De vier hoogst geëindigde solisten in de eerste tot en met de derde divisie mogen deelnemen aan het regionaal top-solistenconcours georganiseerd door muziekschool De Wâldsang en de muziekfederaties in Achtkarspelen, Dantumadeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'