Account
Logo
Zoeken
Drachtster (21) vrijgesproken van grijpen dienstwapen agent

Drachtster (21) vrijgesproken van grijpen dienstwapen agent

do 25 juli 2024, 13.20 regionaal

LEEUWARDEN - Een 21-jarige Drachtster werd donderdag vrijgesproken van een poging het dienstwapen van een agent te pakken. De Drachtster werd, samen met een 19-jarige plaatsgenoot, wel veroordeeld voor belediging van en verzet tegen de politie.

Clip van holster losmaken

De politierechter oordeelde dat er voor het pakken van het wapen van een aspirant-agent te weinig bewijs in het dossier zat. De Drachtster zou, terwijl agenten probeerden hem onder controle te krijgen, geprobeerd hebben het pistool uit de holster te pakken. Een andere agent had verklaard dat hij zag dat de Drachtster de clip van het holster probeerde los te maken.

Te weinig bewijs

De agent zou de Drachtster een tik met de wapenstok op de hand hebben gegeven. Andere agenten die ook in de buurt waren hadden het niet gezien, ook de aspirant-agent had niet gemerkt dat de verdachte aan de holster zat. Al met al was er te weinig bewijs om de Drachtster daarvoor te veroordelen, vond de rechter.

Op zoek naar daders straatroof

Dat het tweetal de agenten had uitgescholden – 'kankerracist' en 'kankerhomo's' - kon wel worden bewezen. Daarvoor was de bekennende verklaring van de 21-jarige meer dan voldoende. Hij en zijn maat werden aangehouden toen ze op 14 februari op een grijze scooter door Drachten reden. De politie was op zoek naar de daders van een straatroof, daarbij zou een grijze scooter zijn gebruikt.

Geen aanleiding gegeven

De oudste verdachte had een stopteken van de politie genegeerd. Dat was geen slimme actie, besefte hij achteraf. Maar hij zou geen poging hebben gedaan het wapen uit de holster te pakken. En hij zou naar zijn smaak aan de agenten geen enkele aanleiding hebben gegeven om hem hard aan te pakken.

Medeverdachte ontkende tijdens verhoor

Het enige wat hij zou hebben gepoogd te doen was de scooter op de standaard zetten, waarop hij door de agenten werd besprongen. De medeverdachte kwam niet naar de zitting, hij had tijdens het verhoor ontkend. Hij had wel 'kankermongool' geroepen, maar was volgens hem gericht aan zijn maat. Hij werd toch veroordeeld, hij kreeg een werkstraf van 18 uur. De 21-jarige moet 12 uur werken. Een eerder voorwaardelijk opgelegde taakstraf van 20 uur moet hij alsnog uitvoeren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws